Senamiestyje – daugiau erdvės mašinoms | KaunoDiena.lt

SENAMIESTYJE – DAUGIAU ERDVĖS MAŠINOMS

Nuolat pykstantys, kad senamiestyje nėra kur statyti mašinų, vairuotojai turės daugiau pasirinkimo.

Aiškėja, kaip atrodys nauja daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė Bangų gatvėje. Tikimasi, kad jos statybos paskatins žmones dažniau atvykti į miesto centrą.

Įsibėgėjo Bangų gatvės pradžioje šalia Kultūros fabriko atsirasiančios daugiaaukštės automobilių aikštelės projektavimas – nuspręsta, kad eismas naujame objekte vyks ratu.

Buvo siekiama sutalpinti kuo daugiau transporto priemonių išlaikant tarp jų būtinus atstumus.

Anksčiau kalbėta apie 100–200 stovėjimo vietų, tačiau šis skaičius susitraukė iki 97. Dar dešimt vietų bus skiriama elektra varomiems automobiliams.

Aikštelė adresu Bangų g. 3 bus statoma vietoj čia jau esančios, paprastos. Pastarojoje dabar galima palikti 60–70 automobilių.

"Projektavimo sutarties terminas eina į pabaigą, todėl vyksta susitikimai su konkursą laimėjusios bendrovės "Eksploit" atstovais. Suprojektuotas pastatas atrodo visai gražus – atspindi Bangų gatvės linkį ir sykiu atlieka savo funkciją", – aiškino uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Esą projektuotojams teko nelengva užduotis. Naują pastatą nuo Kultūros fabriko privalės skirti mažiausiai 15 m atstumas. Viena kraštinės puse garažas susijungs su pačiu fabriku.

Į aikštelę vairuotojai pateks tuo pačiu keliu kaip ir į senąją. Bus įrengtos ir antžeminės parkavimo vietos, pro kurias į garažą ves žiedinė įvaža.

Anot E.Mantulovos, daugiaaukščio garažo pastato architektūra neturėtų stipriai išsiskirti iš aplinkos – būti griozdiška ir sunki.

"Projektuotojai pastabas išgirdo ir, manau, per savaitę ar per dešimtį dienų bus pateiktas galutinis variantas", – patikslino pašnekovė.

Naudotis aikštele galės visi norintieji.

"Šiuo metu kaip tik baigiamas rengti Jono kalnelio su prieigomis sutvarkymo projektas, dar vienas traukos objektas – interaktyvi "Švyturio" alaus daryklos ekspozicija, bus atnaujintas Senasis turgus. Todėl šios erdvės taps labai lankomos, vyks įvairių renginių, išaugs poreikis statyti mašinas", – užsiminė E.Mantulova.

Projekto darbai miesto savivaldybei atsieis 25 tūkst. eurų.

Statinį projektuoja konkursą laimėjusi bendrovė "Eksploit" bei kompanija iš Latvijos SIA "Nams".

Garažo statybos numatomos 2019-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Neptunas

Kaip graziai seka pasakas, net 4 meciai jau netiki mato akivaizdu pinigu svaityma buvusio ir dar esamos koministines mokyklos padarinia. Istraukit galvas is lovio savivaldybes veikejai ir apsidairykite dabar 21 amzius. Nieks jums neplos kaip per komunistinius susironkimu tiksliau dabar partiniu, Kur ziuri atsakingi uz pinigines machinacijas atsakingi asmenis ? Tur but kur jiems deda dovanas kitaip tokio aklumo pateisinti neimanoma. Kaip sakoma zuvis puva nuo galvos, siuo atveju jau iki pilvo supuvo nes tariba ir mersi ju patarrjai jau dvokia net uzsieni.

Sigitas

25 tūks. euru vien tik projektas, o kiek dar statybos? Bus kokie 3 milijonai euriuku. Vietu padaugės apie 30 tai ar neperbrangiai.

EMas

Apgaule
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS