Senasis turgus išparduos dalį savo turto | KaunoDiena.lt

SENASIS TURGUS IŠPARDUOS DALĮ SAVO TURTO

Senasis turgus bandys parduoti nereikalingą turtą, o gautus pinigus ketina investuoti į plėtrą. Jau prieš kurį laiką yra parengta Senojo turgaus vizija, jai įgyvendinti reikia maždaug 5 mln. litų. Dalį šių pinigų turgaus vadovybė ir tikisi surinkti išparduodama nenaudojamą turtą.

Turto savininkė yra savivaldybė, nes jai ir priklauso bendrovė Senasis turgus. Valdžia pritarė siūlymui išparduoti nenaudojamus turgaus pastatus.

Šiuo metu turto vertintojai pagal dabartinę rinkos kainą nustatinėja galimą objektų kainą.

„Šiandien kalbame apie 3 statinius“, – teigė Senojo turgaus direktorius Arvydas Gaudiešius. Planuojama parduoti porą nenaudojamų sandėlių prekybos bazėje, esančioje Šilutės pl. Bendras sandėlių plotas siekia maždaug 1 tūkst. kv. m.

Svarstoma parduoti ir nebaigtos statybos pastatą visai šalia turgavietės, tačiau dėl jo kyla sunkumų.

„To pastato griaučiai egzistuoja daugiau nei 30 metų, tačiau Registrų centre negalima atrasti jokių dokumentų“, – problemą įvardijo A.Gaudiešius.

Registrų centro darbuotojai vadovą esą tikino, kad šio objekto dokumentų galimai net ir nebuvo. Nerandama nei techninio pastato projekto, nei leidimų statybai.

„Žinote, įkritau ne į nuvažiuojantį vežimą, o jau netgi ir į sustojusį. Procesai pasibaigę, sunku kažką atkapstyti“, – apie merdintį objektą, kurį, neaišku, ar pavyks parduoti, kalbėjo A.Gaudiešius.

Šiuo metu jau yra parengta Senojo turgaus vizija. Planuojama, kad turgus turėtų iš esmės pakeisti savo veidą.

Vykusiose kūrybinėse architektų dirbtuvėse buvo aptarta galimybė turgaus halei „uždėti“ dar vieną aukštą, daryti nedideles parduotuvėles prekiaujantiems pramonine produkcija, šalia žuvinės esančiuose plotuose įrengti specialius skyrius, pašalinti neestetiškai atrodančias tvoras.

„Žinote tokį pokštą: pirmadienį, tik neaišku, kuriais metais“, – paklaustas, kada turgavietė pradės keistis, juokavo A.Gaudiešius.

Planuojama nenaudojamą turtą parduoti ir pirmuosius Senojo turgaus pertvarkymo darbus pradėti dar šiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cha!!!

gaudiesius nezinia koks ponas darbininkus varo salin kaip koks caras

Kvailas pavadinimas

Turgus nėra gyvas, Jis savęs parduoti negali...

Snipstas

Pastata be projekto ir dokumentu reikia griauti, ar ne taip ponai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS