Senojo pašto miestui reikia | KaunoDiena.lt

SENOJO PAŠTO MIESTUI REIKIA

Uostamiesčio valdžia linkusi perimti Senojo pašto patalpas Aukštojoje gatvėje, nors šios ir prastos būklės. Galutinė erdvių pardavimo kaina ir kam jos galėtų būti skirtos turėtų paaiškėti ateityje.

Trečiadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos kolegijos nariai išreiškė savo poziciją dėl Senojo pašto patalpų Aukštojoje gatvėje.

Uostamiesčio savivaldybės administracija politikams siūlė du pasirinkimo variantus – perimti patalpas arba ne.

Miestui neįsigyti šių patalpų siūlyta todėl, kad jos neturi istorinės reikšmės, yra smarkiai susidėvėjusios, todėl norint jas įsigyti ir pritaikyti veiklai prireiktų nemažų investicijų.

Savivaldybės administracijos duomenimis, tiek įsigijus patalpas, tiek jas išsinuomojus turės būti investuojama į šių patalpų remontą ir pritaikymą. Išlaidos remontui ir pritaikymui sudarytų ne mažiau kaip 120 tūkst. eurų.

Patalpas įsigyti arba išsinuomoti siūlyta todėl, kad jas būtų galima perduoti Mažosios Lietuvos istorijos muziejui ir jose galėtų būti įrengta muziejaus ekspozicija pašto tematika.

Pastebima ir tai, kad Aukštojoje gatvėje esančiose patalpose yra kilnojamųjų meninių interjero detalių – stalų, kėdžių, šviestuvų, meninių darbų, sieninių dekoracijų.

Be to, šios patalpos tapusios traukos vieta – susiklosčiusi tradicija lankytis turistams.

Ilgai nediskutavę tarybos kolegijos nariai sutarė, kad Senojo pašto patalpas savivaldybė turėtų perimti. Galutinį verdiktą dėl sprendimo perimti patalpas dar turės tarti miesto taryba.

Numatoma, kad tarybos nariai dėl patalpų įsigijimo turės apsispręsti jau šį mėnesį vyksiančio posėdžio metu.

Bendrovė „Lietuvos paštas“, kuri šiuo metu ir valdo minėtas patalpas yra nurodžiusi, kad patalpų pardavimo kaina – apie 87,2 tūkst. eurų. Tačiau tikėtina, kad ši kaina dar gali pasikeisti.

„Galutinė kaina už kiek savivaldybė gali įsigyti paaiškės po derybų. Žiūrint visą procedūrą yra numatyta derybų stadija. Po derybų stadijos mes norėsime kuo mažesne kaina įsigyti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Tik ateityje galutinai paaiškės ir kas šiose patalpose galėtų įsikurti.

Pasak E.Simokaičio, esama minčių, jog buvusio Senojo pašto patalpose galėtų įsikurti kultūrines paslaugas teikiančių įstaigų kompleksas, mat netoliese veikia Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, Parodų rūmai, uostamiesčio etnokultūros centras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paštas

turi veikti ir būti paštu

Aksioma

Ne vienas iš mūsų jau yra pabuvojęs užsienyje.Ir gali atsakyti kuo žavi ta, ar kita šalis.O žavi dažniausiai savo senaja Kultūra ir senamiesčiais.Senoji Europa...Puikiai sutvarkyti išlikę pastatai, su išlaikyta architektūra, kurioje naujadarai apgalvotai suderinti su aplinka ir negriauna bendro vaizdo.Čia ir yra didžioji prabanga-Kultūrinio Paveldo turėjimas, tai jis sutraukia daugiausia turistų.Ne nušiurusio, ne apgriuvusio ir merdėjančio.Be mistinių savininkų, kurie neva užkonservavę pastatus dėl finansų neturėjimo jiems tvarkyti(cha), o iš tikrųjų laukiančių, kuomet jie visiškai sugrius.Mūsų miesto valdantieji visiškai nesupranta kokias vertybes jie turi ir ką jie gali iš tikrųjų su jais padaryti.Lyg..kiaulės, kurioms po nosimi guli krūva brangakmenių.Kiaulės geriausiu atveju juos gali tik suėsti.Kartu su savo mėgiamu kasdieniniu jovalu.

Eilinė nesąmonė

Kaip visada- miestas neturi aiškios vizijos- ką veikti senamiestyje. Kuom užimti turistus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS