Sniegas daugiabučių kiemuose pykdo klaipėdiečius | KaunoDiena.lt

SNIEGAS DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE PYKDO KLAIPĖDIEČIUS

Uostamiesčio gyventojai skundžiasi sniego kupinais daugiabučių kiemais. Mašinų stovėjimo aikštelėse automobiliai įklimpsta pusnyse, eismui trukdo ir kelių valytojų sustumtos sniego krūvos prie įvažų į pačius kiemus.

Miesto gyventojai pasipiktinę, esą nuvalomi tik šaligatviai, o automobilių stovėjimo aikšteles ir įvažas į kiemus palieka išsivalyti patiems gyventojams.

„Norėčiau tiksliai žinoti, kas yra atsakingas už daugiabučių kiemuose esančių mašinų aikštelių ir įvažų į kiemus valymą. Skambinau į savivaldybę, man sakė, kad turėčiau teirautis namo administratoriaus. Administratorius tikino, kad turi nuvalyti tik šaligatvius, o už automobilių aikštelių išvalymą atsakinga savivaldybė. Tai kaip yra iš tikrųjų?“ – klausė klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė tvirtino, kad dauguma daugiabučių vidinių kiemų priklauso tų namų administruojamoms įmonėms, ir tik kai kurie – savivaldybei.

„Didžioji dalis vidinių kiemų priklauso tų namų administratoriams, bet yra vietų, kai gatvė yra labai arti daugiabučio, ir nors atrodo, kad turėtų būti priskirta to namo prižiūrėtojams, ji priskirta savivaldybei, taigi ten už tvarką atsakome mes. Tačiau tokių vietų labai mažai“,– pabrėžė I. Kubilienė.

Kelios daugiabučius administruojančios įmonės vienbalsiai tikino, kad valomi ne tik šaligatviai, bet ir važiuojamoji kiemų dalis, taip pat valomos ir išvažos iš kiemų.

Kai kurie administratoriai nustato valymo laiką ir prašo gyventojų, kad nebūtų automobilių, nes kitaip išvalyti neįmanoma.

„Jeigu mūsų sutartyje su daugiabučio gyventojais yra nurodyta, kad automobilio aikštelės turi būti valomos, mes jas ir išvalome. Gyventojai yra informuojami apie datą ir laiką, tuo metu prašome patraukti automobilius, kad galėtume išvalyti visą plotą iš karto“, – teigė vienos daugiabučius administruojančios įmonės vadybininkė Venta Jackaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Patarimas

Pakelkit savo riebias subines nuo televizorių ir išsivalykit.

Juozas

Kiek snigo, niekas nėra valęs kiemo gatvės. Tik šaligatvius.

Buvo sniegas

ir sniego nebėra : gamta padėjo išspręsti problemą . Kaip keiksnojo valdininkus žmonės,kuriems reikėjo važiuoti į Konsultacinę polikliniką ir Senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS