Sporto rėmėjams Klaipėdoje siūlo mokesčių lengvatas | KaunoDiena.lt

SPORTO RĖMĖJAMS KLAIPĖDOJE SIŪLO MOKESČIŲ LENGVATAS

Miesto vadovai aptarė, kaip paskatinti verslininkus remti aukšto sporto meistriškumo komandas. Vienas tokių būdų galėtų būti nekilnojamojo turto lengvatos.

Jau eina į pabaigą trimetė aukšto sporto meistriškumo komandų rėmimo programa.

Kaip įgyvendinti, kad reprezentacinių komandų išlaikymas netaptų sunkiai pakeliama našta miesto biudžetui, ketvirtadienį tarėsi Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komanda ir miesto tarybos frakcijų vadovai.

„Didžiąją diskusijos dalį šnekėta apie tokių komandų kaip krepšinio klubas „Neptūnas“ skolas. Jis ką tik baigė sezoną ir teikė savivaldai nemažai prašymų. Esamos nuostatos apmokėti komandos skolų iš biudžeto pinigų neleidžia. Šioms skoloms apmokėti reikia ieškoti kitų šaltinių. Iš esmės kalbėjome apie viso aukšto sporto meistriškumo sistemos finansavimo principą, naujų galimybių įteisinimą tarybos sprendimu. Diskutuodami bandėme pajausti tam tikras politines nuostatas“, – paaiškino V.Grubliauskas.

Kokia tvarka tai būtų galima padaryti, dar bus svarstoma.

Nors uostamiesčio komandos pastaruoju metu nežiba savo laimėjimais, miesto vadovų manymu, Klaipėdos vardą galima garsinti ir nebūtinai būnant turnyrų lentelių viršutinėse eilutėse. Pasak mero, svarbu, kad kova būtų garbinga, teisinga, sąžininga ir pagal galimybes.

„Kad ir kaip to norėtume, ne visos komandos visada gali būti aukštumoje. Gyvenimas daro tam tikras korekcijas. Savo sprendimais ir ieškome galimybių suteikti pagalbos ar paramos toms komandoms modelio. Mokesčių naštos sumažinimas ar atleidimas nuo jų turėtų motyvuoti verslininkus remti komandas. Kartu norime pasiekti, kad būtų patenkintos visų aukštai keliamos ambicijos. Kalbėjome ne apie atskirą ūkio ar sporto subjektą, o apie sistemos sukūrimą. Šia sistema galėtų naudotis tie, kurie rems tam tikras sporto komandas“, – teigė Klaipėdos meras.

Iki šiol komandos būdavo finansuojamos iš atskiro biudžeto krepšelio, skirto aukšto sporto meistriškumo komandoms remti. Po miesto tarybos sprendimo šis krepšelis būtų nebe vienintelis paramos šaltinis.

Tokia lengvata, tikėtina, paskatintų verslininkus labiau įsitraukti į sporto rėmimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS