Studijų pradžiai – renginių maratonas | KaunoDiena.lt

STUDIJŲ PRADŽIAI – RENGINIŲ MARATONAS

Rugsėjo 1-ąją akademinių mokslo metų pradžios šventė uostamiestyje bus kaip niekada spalvinga, gausi renginių ir kupina gerų įspūdžių. Klaipėdos universiteto (KU) jaunimas studijų pradžią pasitiks ne tik nuotaiką keliančiais akcentais, bet ir turės progą gauti naudingos informacijos.

Išvakarėse suvienys malda

KU atstovė žiniasklaidai Rasa Ramonaitė teigė, kad uostamiesčio aukštojo mokslo įstaiga dvidešimt trečiąjį rugsėjį įprasmins didesniu nei įprasta renginių skaičiumi. Visi šventiniai akcentai netilpo į vieną dieną, todėl naujųjų mokslo metų pradžiai skirtų renginių maratonas truks net tris dienas.

"Pirmą kartą studentams numatoma tiek daug renginių bei užsiėmimų. Tris dienas pirmakursiai turės galimybę geriau pažinti savo universitetą. Studentams bus sudarytos sąlygos dar prieš kimbant į rimtus mokslus sužinoti jiems rūpimus ir svarbius dalykus", – kalbėjo R.Ramonaitė.

Tačiau pirmiausia akademinės bendruomenės atstovams siūloma naujuosius mokslo metus pasitikti susikaupus. Tradiciškai šios šventės išvakarėse, rugpjūčio 31 d.18 val. Klaipėdos universiteto bendruomenė galės susitikti Kristaus Karaliaus bažnyčioje mišiose (Bokštų g. 10A).

Šurmuliuos didžiulė eisena

Kaip teigė KU atstovė, oficiali studijų metų pradžia bus skelbiama rugsėjo 1-ąją 14 val. prie Kristijono Donelaičio paminklo. Šią tradiciją uostamiesčio Alma Mater puoselėja jau daug metų.

"Tačiau dar prieš tai studentai bursis KU Menų, Pedagogikos ir Socialinių mokslų fakultetuose", – informavo R.Ramonaitė.

Anot jos, po oficialiosios dalies prie K.Donelaičio paminklo, 15 val. su dainomis, teatro pasirodymais, iškilmingais sveikinimo žodžiais ir jaunų žmonių šypsenomis bus atidaryta Klaipėdos universiteto miestelio aikštė bei pagerbti studentai už įvairius nuopelnus mokslo ir meno srityje.

Po šios trumpos įžangos į studijų metų pradžios šventę, 16.30 val. susirinkę šventės dalyviai nuo universiteto miestelio patrauks Lietuvininkų aikštės link.
Šioje aikštėje KU delegacija susitiks su likusiomis Klaipėdos miesto aukštosiomis mokyklomis ir pagrindinėmis miesto gatvėmis drauge keliaus iki Teatro aikštės. Nusitęsusią koloną sudarys 6 uostamiesčio aukštojo mokslo įstaigų atstovai. Planuojama, kad eisena miestiečius nustebins ne tik žmonių skaičiumi, spalvomis, bet ir jaunatviška nuotaika.

Teatro aikštėje 18 val. visą Klaipėdos studentiją sveikins Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, savo muzika šildys grupė "Nervas", o vakarą vainikuos grupės "Skamp" koncertas. Atlikėjai koncertuos nemokamai, todėl nuotaikingos muzikos galės pasiklausyti ir visi miestiečiai.

Padės susipažinti

R.Ramonaitės teigimu, ir antrąją rugsėjo dieną universitete netrūks prasmingų renginių: studentai kviečiami dalyvauti įvadinėse paskaitose, jiems savo veiklą pristatys Klaipėdos universiteto biblioteka, veiks studentiškų organizacijų, klubų ir meno kolektyvų mugė.
Planuojama, kad įvadines paskaitas skaitys doc. dr. Vaineta Juškienė ir doc. dr. Aušrinė Zulumskytė.

Tikimasi, kad KU naujokams šios paskaitos ir kita aukštojoje mokykloje pateikta informacija taps naudinga, norint įsitraukti į akademinės bendruomenės gretas.
Savo jėgas studentai galės išbandyti pirmakursių orientacinėse varžybose.

Rugsėjo 3 d. studentams organizuojami renginiai fakultetuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS