Švenčių matematika: Kalėdų Senelis – nuo 100 eurų | KaunoDiena.lt

ŠVENČIŲ MATEMATIKA: KALĖDŲ SENELIS – NUO 100 EURŲ

Likus savaitei iki švenčių, Kalėdų Senelių grafikai – jau beveik visiškai užpildyti.

Kaina – individuali

Kalėdų Senelio ir Snieguolės, dalijančios dovanėles ir šokdinančios mažuosius, laukia ne tik vaikų lopšeliai-darželiai, mokyklos, bet ir didelės įmonės, bendruomenės, prekybos centrai.

Norinčiųjų pasidžiaugti negąsdina ir Senelio paslaugų kainos, kurios šiais metais viršija 100 eurų.

Tenka prisitaikyti prie skirtingų aplinkybių, skirtingos publikos ir koreguoti programas. Kaina – labai individualus reikalas.

Pasak teatro studijos "Lulu" direktoriaus aktoriaus Lino Lukošiaus, šis kalėdinis laikotarpis – išties įtemptas.

"Važiuoju į darželius, privačiai į namus. Įmonės nelabai kviečia. Yra nemažai skirtingų lokacijų. Tenka prisitaikyti prie skirtingų aplinkybių, skirtingos publikos ir koreguoti programas. Kaina – labai individualus reikalas. Priklauso nuo žmonių skaičiaus, vietos, renginio pobūdžio. Jeigu darželio renginys, tada vienam vaikui – 10 eurų. Programa gali trukti 30–40 minučių. Šiuo metu tariamės, bendraujame su auklėtojomis, kadangi aplinkybės dabar yra kitokios", – teigė L.Lukošius.

Ruošia kelias programas

Kalėdų Senelio personažas – ne vienintelis, galintis sukurti kalėdinę nuotaiką. Kalėdų Snieguolė Jekaterina Tabak siūlo net kelias šventines programas, kuriomis susidomės ir suaugusieji.

"Šventinės programos gali būti labai skirtingos. Yra žaidimų programa, taip pat galiu pasiūlyti ir mokslinę programą. Eksperimentų programa kainuotų 120 eurų, vienos valandos trukmės. Priklauso nuo darželio grupės, daugiau ar mažiau vaikų. Dabar kviečia mažai darželių, nes saugosi. Kitos įstaigos, kurios kviečia, – prekybos centrai. Prekybos centruose užimtumas gali būti pasyvia veikla – veidukų piešimas, balionų lankstymas, o jeigu tai kaip pasirodymas, tada daugiau mokslinis, su eksperimentais", – kalbėjo J.Tabak.

Rengia ir spektaklius

Kai kurios aktorių trupės rengia ir teatralizuotas programas, kalėdinius spektaklius.

Jis turės turėti galimybių pasą, šventės metu teks laikytis būtinųjų reikalavimų: dėvėti kaukę, laikytis atstumų, nesisodinti vaikų ant kelių, neteikti dovanų tiesioginio kontakto būdu.

Klaipėdos mažojo jaunimo teatro režisierius, prodiuseris, aktorius Tomas Sipavičius sakė, kad tokios paslaugos gali kainuoti ir kelis tūkstančius eurų.

"Kviečia darželiai, mokyklos, įmonės, bendruomenės, vyksta ir eglučių įžiebimai. Paslaugų kainos pas mus yra suskirstytos į Kalėdų Senelio vizitus ir Kalėdų Senelio programą. Tada aiškinamės, ar laukia pilna miesto aikštė, ar tik dešimt vaikučių. Vizitas pas vieną ar pas du vaikus – nuo 100 eurų. Ir iki kelių tūkstančių, jeigu tai Klaipėdos mažojo jaunimo teatro ar "Mu2abudu" teatralizuota programa, ar spektaklis salei žiūrovų. Važiuojant į privačius renginius – penkių šešių interaktyvių žaidimų programa su Kalėdų Seneliu, su personažu, irgi teatralizuotai. Kadangi visi esame Mažojo jaunimo teatro aktoriai, tai ir kaminus išsivalome, ir baubus išvaikome, ir tigrą pasitinkame, ir norus užminame", – žaismingai pasakojo T.Sipavičius.

Internete nurodyta ir rusakalbio Senelio paslaugų kaina, kuri prasideda nuo 50 eurų.

Rusakalbiams siūlomas ir virtualus susitikimas.

Įsiregistravo net 336

Pasak Klaipėdos valstybinės mokesčių inspekcijos atstovės spaudai Laimos Domarkienės, šiuo metu uostamiestyje yra 336 Kalėdų Senelio veiklą registravę gyventojai.

Laima Domarkienė: klaipėdiečių, turinčių galiojančius verslo liudijimus, su kuriais galėtų teikti Kalėdų Senelio paslaugas, šiuo metu yra 54.

"Klaipėdiečių, turinčių galiojančius verslo liudijimus, su kuriais galėtų teikti Kalėdų Senelio paslaugas, šiuo metu yra 54. Dar yra 336 Klaipėdos miesto gyventojai, kurie yra registravę individualią veiklą su pažyma, kuri irgi suteikia teisę teikti tokią paslaugą, jeigu norėtų. Kaip suprantame iš šito skaičiaus, tai veikiausiai visi tikrai nebus Kalėdų Seneliai, nes ten – bendresnė veikla", – paaiškino L.Domarkienė.

Dėl tebesiautėjančio viruso Kalėdų Senelis, vykstantis į bet kurią įstaigą, privalės turėti galimybių pasą.

"Jis turės turėti galimybių pasą, šventės metu teks laikytis būtinųjų reikalavimų: dėvėti kaukę, laikytis atstumų, nesisodinti vaikų ant kelių, neteikti dovanų tiesioginio kontakto būdu", – tikino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS