Ar dar ne per vėlu rašyti laišką Kalėdų Seneliui? | KaunoDiena.lt

AR DAR NE PER VĖLU RAŠYTI LAIŠKĄ KALĖDŲ SENELIUI?

  • 0

Žiemos šventės – ypatingas metas pašto darbuotojams. Išsiunčiami tūkstančiai laiškų Kalėdų Seneliui, praneša LNK.

Plačiau papasakojo Lietuvos pašto atstovė Deimantė Žebrauskaitė.

– Ar visi laiškai adresuoti Kalėdų Seneliui?

– Taip. Pernai Lietuvos paštas gavo apie 3 tūkst. Kalėdų Seneliui skirtų laiškų. Manome, kad šiemet sulauksime panašaus skaičiaus.

– Vieni laiškai adresuoti Laplandijai, kiti – Šventaragio slėniui. Kaip jūs sugaudote tuos visus adresatus ir išsiunčiate tuos laiškus?

– Kalėdų Senelis turi tikrai ne vieną rezidenciją pasaulyje, kur dirba jo pagalbininkai tiek pakuodami dovanas, tiek ruošdami atsakymus vaikams ar suaugusiems. Jei adresas nurodomas Kanadoje arba Laplandijoje, kur yra oficiali rezidencija, Lietuvos paštas nusiunčia laiškus į tas rezidencijas. Jei nurodoma lietuviškam Kalėdų Seneliui Šventaragio slėnyje, tai Lietuvos pašto elfai tikrai pasirūpina, kad Lietuvoje gyvenantis Kalėdų Senelis paruoštų atsakymą ir pristatytų jį vaikams sausį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Siunčiami patys įvairiausi vokai. Su kokiais prašymais susiduriate?

– Lietuvos paštas negali tiek daug susipažinti su vaikų laiškais, kadangi jie skirti Kalėdų Seneliui. Daugelis vaikų papasakoja istorijas, kaip jiems sekasi, kaip jie gyvena. Aišku, jie turi ir įvairių prašymų, dalijasi savo svajonėmis su Kalėdų Seneliu. Jei yra vaiko adresas, kuriuo Kalėdų Senelis galėtų atsakyti, Lietuvos paštas pasirūpina, kad vaikai tikrai gautų atsakymus.

– Ar galima sakyti, kad šis laikotarpis paštui yra pats darbymetis? Ar galima sakyti, kad būtent šiuo laikotarpiu atgimta šis epistolinis žanras? Juk laiškų rašome vis mažiau ir mažiau.

– Kalėdos yra tas laikotarpis, kai atgyja laiškų ir atvirukų siuntimas. Lietuviai mėgsta tradiciją ir per šventes nusiunčia šiltesnį žodį atviruke arba laiške.

– Ar esate paskaičiavę, kiek padidėja tiek laiškų, tiek siuntų srautas šiuo laikotarpiu?

– Prieš šventes visada išauga apsipirkimas elektroninėse parduotuvėse, todėl siuntos per LP EXPRESS išauga net 20 proc., lyginant su praėjusiu mėnesiu. Augant elektroninei prekybai bendrai pasaulyje, kiekvienais metais skaičius vis išauga. Prognozuojama, kad Baltijos šalyje kiekvienais metais elektroninė prekyba paaugs apie 11 proc. Atitinkamai auga ir siuntų skaičius.

– Ar galima sakyti, kad, kol gyvas Kalėdų paštas, tol laiškų siuntimas nenumirs?

– Sakyčiau, kad, kol žmonės norės nusiųsti šiltą žodį savo artimajam, kol vieni kitus atsimins, tol tas epistolinis žanras gyvuos bent per šventes.

– Ar dar ne per vėlu rašyti laišką Kalėdų Seneliui arba artimam bičiuliui, kad pasiektų iki Kalėdų?

– Jei kalbame apie bičiulius ir Kalėdų Senelį Lietuvoje, tai tikrai dar galime rašyti visą šią savaitę. Lietuvos paštas pristato siuntas per dvi tris dienas. Jei kalbėtume apie laiškus ir siuntas į Europos šalis, vis dar galima siųsti ir galima tikėtis, kad turėtų pasiekti iki Kalėdų. Jei kalbėtume apie tolimesnes šalis, tokias kaip JAV, jau būtų vėlokai. Laiškai pasiektų tarp švenčių arba pirmomis sausio dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS