Uostamiestyje bus remontuojamas istorinis Biržos tiltas | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE BUS REMONTUOJAMAS ISTORINIS BIRŽOS TILTAS

Klaipėdos senamiestyje rengiamasi kapitaliai remontuoti Biržos tiltą per Danę – norima pakeisti susidėvėjusias jo detales, kad tiltą būtų galima dažniau kilnoti dėl upėje intensyvėjančios laivybos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sako, kad ateityje upėje laivyba tik gausės, todėl būtina  suremontuoti tiltą.

„Siekiant, kad Danės upė būtų įveiklinta laivų srautams, atsižvelgiame į tai, kad Bastionų tiltas ateityje numatomas, laivyba upėje gausės, bandome sutvarkyti visas infrastruktūrines ašis iki tol“, – BNS sakė A. Žukas.

Anot jo, prieš 75 metus statytas Biržos tiltas buvo rekonstruotas 2007 metais, tačiau šiuo metu jį pakelti ir nuleisti sudėtinga.

„Yra susidėvėję pakėlimo mechanizmai, atraminiai guoliai, begalė kitų problemų (...) Dabartinėje situacijoje Biržos tilto pakėlimas yra gana sudėtingas“, – sakė A. Žukas.

Savivaldybė paskelbė tilto remonto rangovo konkursą, o jo laimėtojas darbus turės atlikti per beveik dvejus metus. Remontui numatoma suma neskelbiama.

Šiemet gegužę atlikus tilto apžiūrą paaiškėjo, kad stringa jo kėlimo bei nuleidimo valdymo įranga, neveikia eismo reguliavimo šviesoforai, nustatyti ir kiti techniniai trūkumai. Specialistų teigimu, tilto būklė prastėja, pastebima didesnė konstrukcijų elementų vibracija, deformuojasi tilto perdanga ir pagrindinės sijos, varstymo lankstai, gadinami naujai suremontuoti tilto kėlimo mechanizmai, jie kelia didelį triukšmą.

Taip pat konstatuota, jog tilto įrangai labiausiai kenkia per jį važiuojantys maršrutiniai miesto autobusai.

Dabartinio tilto pirmtakas buvo medinis, jis pastatytas 1879 metais, o Antrojo pasaulinio karo metu sugriautas ir vėliau tiltas atstatytas, jis priskiriamas kultūros paveldo objektams.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Manau, tas "rusu myletoju istorinis" tiltas netobulas daiktas!?Nes per paskutinius 30 metu jau TRECIAS "kapitalinis" remontas sukista i "remontus" desimtys milijonu,bet pakyla tik "veikeju" gerove,tiltas nekyla !? P.S Pamenu kai "buksyrai"(vilkikai) DANGE vilkdavo sielius i "fanerke"(faneros fabrika),tai tilta kelis kartus metuose tikrai pakeldavo.Manau liko surudyjes-netobulas-niekam netinkamas,apart euru plovimui,daiktas.

puiku

Šaunu, kad bus remontuojamas tiltas. Meras tęsi savo žodį. Šis meras, neabejoju, tęsės ir savo žodį ir dėl pėsčiųjų bei dviratininkų tilto (Bastionų) statybos. Gerb. A. Vaitkus buvo vienas iš nedaugelio įrodęs sumanyto korupcinio Bastionų tilto "iš niekur į niekur" su mašinomis, ydingumą ir žalą miesto gyventojams. Todėl ir išrinkome jį meru. Laikosi žodžio.

> Bukagalvi nevykeli,

Oi oi oi...kaip baisu , " šaika " dergia... ir tik vienas "pukuotas nevykelis" dekingas merui iš jo grandiozini darba, na ka darysi matyt meras paveš tave su naujuoju savo automobiliu per tilta, aišku kad po kapitalinio remonto, o musu šaika tures eiti piesciomis, bet ka padarysi..bet nors kai vaziuosi su nauju Volvo, mums nemuojok neskaudink musu mešlinos bemoksles šaikos..ir nepamiršk paprašyt kad pavežtu iki rinkimu, nes po rinkimu gali su ja važiuot kitas ir taves nepavešt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS