Už parkavimą pajūryje teks mokėti | KaunoDiena.lt

UŽ PARKAVIMĄ PAJŪRYJE TEKS MOKĖTI

Nuo gegužės 1-osios, trečiadienio, klaipėdiečiams ir miesto svečiams, automobiliais atvažiavusiems į pajūrį, teks susimokėti už jų stovėjimą. Prie paplūdimių įrengti parkomatai jau ims veikti visam vasaros sezonui.

Rinkliavą privalu mokėti visame Klaipėdos pajūryje – Melnragėje, Giruliuose, Smiltynėje.

Viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ nurodė, kad parkavimo laikas Smiltynėje apmokestinamas nuo 8 iki 22 val., o Melnragėje ir Giruliuose – nuo 8 iki 20 val.

Už stovėjimą Smiltynėje teks susimokėti raudonosios zonos tarifu, o Melnragėje ir Giruliuose bus galima rinktis stovėjimo vietą geltonojoje arba žaliojoje zonoje.

Taip pat nuo gegužės 1-osios bus apmokestinamas ir automobilių statymas Klaipėdos rajono teritorijoje esančioje Karklės gyvenvietėje ir jos prieigose.

Aikštelėje prie Olando Kepurės tarifas – vienas euras už valandą, prie „Žilvičio“ stovyklavietės – 60 centų, kitose Karklės teritorijose – 30 centų už valandą.

Aikštelėje prie Olando Kepurės tarifas – vienas euras už valandą, prie „Žilvičio“ stovyklavietės – 60 centų, kitose Karklės teritorijose – 30 centų už valandą.

„Kaip visada, tvarkingai, apmokestinama visa Smiltynė raudonosios zonos tarifu. Pradedama ir rinkliava pajūrio zonoje – nuo Melnragės iki Karklės. Nei laikas, nei kainos šiais metais nesikeičia“, – sakė „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Veikiausiai jau gegužės 1-ąją Klaipėdos paplūdimiuose bus matyti ir kontrolieriai, kurie ne tik primins apie rinkliavos mokestį, bet ir apie Kelių eismo taisyklių laikymąsi.

„Tikėtina, kad taip. Nes, kaip ir matėme šį savaitgalį, mašinų tokiu geru oru ypač daug, ne visi ir Kelių eismo taisyklių laikosi. Tad didesnis dėmesys ir tokiam dalykui, nes stato bet kaip, bet kur, kaip nori“, – teigė A. Samuilovas.

Statistika, kiek tiksliai vairuotojų nubaudžiama per pirmąją parkavimo pokyčių savaitę, nevedama.

„Medžioklės rezultatų pirmomis dienomis tikrai nevedame, nėra intereso nuo pat ryto ten stovėti. Ir centrinėje miesto dalyje yra kur dirbti“, – kalbėjo pašnekovas.

Kaip ir kasmet, rinkliava pajūryje bus renkama iki rugsėjo 15-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

pritariu

> Anonimas...taip, taip savivaldybė pirks "ragatkes" iš uošvienės įmonės :)

Anonimas

surinktas lėšas skirs ginybai .

>

. Raudona zona Smiltynėje ant žvyro ir plastikinė būdelė WC ,o kaina kaip Eliziejaus laukuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS