Vairavimo egzaminą laikė jau 30 kartų: kas dažniausiai pakiša koją būsimiems vairuotojams? | KaunoDiena.lt

VAIRAVIMO EGZAMINĄ LAIKĖ JAU 30 KARTŲ: KAS DAŽNIAUSIAI PAKIŠA KOJĄ BŪSIMIEMS VAIRUOTOJAMS?

Jau tris dešimtis kartų vairavimo egzaminą laikiusi klaipėdietė vis dar neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau vilčių prarasti neketina. Ne kiekvienam uostamiesčio gyventojui pavyksta išlaikyti vairavimo egzaminą iš pirmo karto. Dažniausiai koją pakiša ne tik stresas ir baimė, bet ir įgūdžių stoka.

Pasak „Regitros“ atstovo spaudai Luko Vosyliaus, praėjusių metų duomenimis, išlaikiusiųjų egzaminą iš pirmo karto Klaipėdoje buvo kiek daugiau nei ketvirtadalis.

„Pernai Klaipėdoje iš pirmo karto B kategorijos vairavimo praktikos egzaminą išlaikė 27 proc. egzaminuojamųjų“, – sakė L. Vosylius.

Išlaikyti vairavimo egzaminą net ir ne iš pirmo karto trukdo kritinės klaidos, kurios dažniausiai būna vis tos pačios.

„Pagrindinės, dažniausiai pasitaikančios kritinės klaidos B kategorijos egzaminų metu – įspėjamųjų signalų nerodymas, sankabos valdymo trukdžiai, neteisingas pavarų pasirinkimas, nesižvalgymas bei klaidingas greičio pasirinkimas“, – aiškino L. Vosylius.

Egzaminuotojai pastebi, kad susikaupti ir sėkmingai važiuoti labiausiai trukdo baimė ir stresas.

„Ne paslaptis, jog būtent stresas turi didelę įtaką žmogaus savijautai, jis sukuria neužtikrintumo jausmą, neleidžia tinkamai sukoncentruoti dėmesio į atliekamus veiksmus bei aplinką. Būtent tai ir tampa viena priežasčių, kodėl būsimiems vairuotojams nepavyksta sėkmingai išlaikyti praktikos egzamino iš pirmo karto“, – pastebėjo L. Vosylius.

Vairavimo egzamino tikslas – užtikrinti, kad į viešąjį eismą patektų tie vairuotojai, kurie gebės reaguoti į įvairias iškilusias sudėtingas situacijas kelyje, nekels pavojaus sau ar aplinkiniams.

Pradedantiesiems neretai trūksta įgūdžių, tai dar viena priežastis, dėl ko nepavyksta išlaikyti egzamino.

„Neretai atvykstantys į egzaminą asmenys neturi susiformavusių įgūdžių, jiems pritrūksta žinių, o tai lemia, jog jie dar nėra pasiruošę saugiai ir savarankiškai dalyvauti viešajame eisme“, – aiškino „Regitros“ atstovas.

Nors žmonėms ne visada pavyksta iš pirmo karto išlaikyti egzaminą, per pastaruosius metus Klaipėdos padalinyje egzaminą išlaikė per 5 tūkst. žmonių, o šiems metams dar nespėjus įsibėgėti, vairuotojo pažymėjimą gavo daugiau nei 600 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

cgfgf

geriau is kart laikyti ant automato nes greitai visos masinos bus gaminamos tik automatine pavardu deze plius islaikes su automatu gali betkada persilaikyti ant mechanines pavaros nereikia islaikyti teoriju is naujo reikia tik pravaziavima islaikyti tai su automatu daug lengiau ir paprasciau ir po to perlaikyti labai lengai galima metu metus ruostis tam

verneris

Vokietijoje tris kartus neišlaikius eini daryti idioto testą .O tada arba esi idiotas arba gali dar pabandyti .Dažniausiai esi idiotas.

Lietuvis

Dvigubi standartai pas mus. Atvažiuoja iš trečių šalių pvz chacholas su visom kategorijom nupirktom nueina į regitra ir gauna europinės teisės net teorijos nelaikes o vietiniai neislaiko dėl smulkmenų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS