Ventės ragą siaubia šernas | KaunoDiena.lt

VENTĖS RAGĄ SIAUBIA ŠERNAS

Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys turi bėdų ne dėl paukščių, o dėl šerno, kuris šeimininkauja ornitologo darže ir Ventės kaimo centre.

Prieš savaitę šernas buvo įsisukęs į V. Jusio daržą.

Ventiškis spėjo nufotografuoti, kaip šernas ramiausiai skabo jo sėtus žirnius.

Išvytas keturkojis po valandos vėl sugrįžo į tą patį daržą. Tiesa, pavytas, risnojo tarpueiliais, tvarkingai.

Šernas pridarė daug bėdų vietiniams – ne tik iškniso bulvių lysves, bet išarė visą pievelę centrinėje Ventės kaimo aikštelėje.

Išpuoselėta pievelė po rytinio šerno pasivaikščiojimo atrodo lyg po karo.

Vieni grožisi šerno klajonėmis, kiti – ne itin džiaugiasi.

Socialiniame tinkle ventiškiai net ėmė diskutuoti, ar ne laikas duoti vietinei įžymybei vardą?

Lietuvos jūrų muziejaus Akvariumo ir jūrų gamtos skyriaus vedėjas Saulius Karalius socialiniame tinkle prie kolegos gamtininko V. Jusio nuotraukos pasidalijo komentaru su prisiminimais apie Ventės ragą.

„Geri prisiminimai apie Ventės rago šernus. Leonas Jezerskas (ilgametis Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas) paprašė manęs ir mano kolegos Ginto pasaugoti nuo šernų jo pasodintų bulvių sklypelį. Mes tada dar buvome studenčiokai ir ten atlikome praktiką. Įdavė tokius pykštukus šernams nubaidyti ir, o varge, butelaitį vyno, kad linksmiau būtų saugoti. Mes tą vynelį staigiai patvarkėme ir, aišku, saldžiai užmigome prie sklypelio pastatytoje palapinėje. Ryte praplėšiame akutes – o siaube, laukas kruopščiai nuartas, taip pat ir prie pat „sargų“ palapinės. Būtumėte jūs matę Leono veidą, apie leksiką neminėsiu“, – prisiminė S. Karalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Čia ne šernas, o užsimaskavęs rusas renka strateginius duomenis apie NATO technikos dislokaciją, pasakytų nukvakęs ožys.

Nešmeižkime vyruko -

juk jis tik švenčia laisvę, kaip kad ir mokė vienos partijos vienas iš vedlių :) Jei nepatinka - tai jis juk nekvietė mūsų į JO PRIVAČIĄ, Motinos Gamtos jam dovanotą nuosavybę! Džiaukitės ir dėkokite, kad jis, su bendraminčiais gentainiais susibūręs, neIŠPAŠOLVONija su Gamtos taisyklėm nesiskaitančių žmogagyvių iš ten...

na siaip

tai serno namai ir jis nieko nesiaubia, jeigu kazka ir viska siaubia, tai tik zmones... visi tokie naturalus ir tvarus, bet kai pamato kazkoki gyvuna butinai apima noras ji pasalinti, tarsi jis nebutu gamtos dalis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS