„Vėtrungės“ gimnazistai planavo ateitį | KaunoDiena.lt

"VĖTRUNGĖS" GIMNAZISTAI PLANAVO ATEITĮ

Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje vykusiose Karjeros dienose mokiniai turėjo galimybę išklausyti paskaitų apie profesijos pasirinkimą ir karjeros galimybes bei susitikti su konkrečių profesijų atstovais, kurie savo patirtimi ir žiniomis dalijosi su gimnazistais.

Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje vykusiose Karjeros dienose mokiniai turėjo galimybę išklausyti paskaitų apie profesijos pasirinkimą ir karjeros galimybes bei susitikti su konkrečių profesijų atstovais, kurie savo patirtimi ir žiniomis dalijosi su gimnazistais.

Rinkosi iš 34 paskaitų

Mintis organizuoti tokią moksleiviams naudingą ir įspūdžių kupiną dieną kilo „Vėtrungės“ gimnazijos koordinatorėms Renatai Baltrimienei ir Linai Griščenkovienei. Įstaigoje toks renginys vyksta jau antrą kartą.

Karjeros konsultantė E.Mačiulskė taip pat prisidėjo prie šios idėjos įgyvendinimo: pagelbėjo sukviesdama įvairių profesijų atstovus ir norintiems vaikams teikė individualias konsultacijas.

Renginio dieną paskaitų pasirinkimas gimnazijoje buvo labai platus – siūlyta aplankyti net 34 skirtingus užsiėmimus. Moksleiviams patrauklios pasirodė pamokos apie mokinių veiklinimą, profesijos pasirinkimą, studijas užsienyje.

Jaunimas džiaugėsi ir suteikta galimybe susipažinti su įvairių specialybių profesionalais, kurie atvirai kalbėjo apie savo profesiją, jos pliusus bei minusus, aptarė darbo galimybes, dalijo patarimus planuojantiems studijuoti ir dirbti.

Po renginio „Vėtrungės“ gimnazijos mokiniai teigė, kad Karjeros diena jiems buvo naudinga ir įdomi. Paskaitose jie sužinojo apie patinkančias profesijas, išgirdo jų atstovų išgyvenimų, patyrimų, gavo daug patarimų. Kai kurie moksleiviai su atstovais net apsikeitė kontaktiniais duomenimis, kad galėtų susisiekti ir atvykti į jų darbo vietą.

Padeda tarpininkaujant

„Mes, karjeros konsultantai, padedame mokyklos koordinatoriams organizuoti veiklas, susijusias su karjera. Užsiėmimų spektras apima konsultacijas, informacinius renginius, karjeros dienas, klasės valandėles, mokinių veiklinimą. Esame atstovai iš mokyklos išorės, kurie gali būti tarpininkai tarp organizacijų, pašnekovų, vadovų ir idėjų“, – pasakojo E.Mačiulskė.

Anot jos, tokiu renginiu norėta, kad mokiniai per vieną dieną savo mokykloje galėtų išgirsti informaciją ne tik apie aukštąsias mokyklas, bet ir susipažinti su tam tikrų sričių specialistais.

„Mokiniams suteikėme galimybę dalyvauti ir laisvesnėse paskaitose, kuriose pasakota apie viešą kalbėjimą, iššūkius, tikslus ir jų planavimą, streso įveikimą. Šios paskaitos vyksta tam, kad mokiniai kuo anksčiau pradėtų ugdyti savybes, kurios yra reikalingos ieškant darbo“, – akcentavo specialistė.

Skatina ir tėvus

Jos įsitikinimu, karjeros dienų nauda yra visapusiška. Anot jos, visų pirma, renginys vyksta mokykloje. E.Mačiulskė pabrėžė, kad mokiniams, norintiems pasidomėti studijomis ar profesijomis, nereikia niekur važiuoti, tad sutaupomos išlaidos.

Be to, pašnekovė aiškino, kad į mokyklą galima pasikviesti profesijų atstovų ir iš mokinių tėvų ar pažįstamų, kurie taip pat gali papasakoti įdomių sėkmės istorijų ar pravesti paskaitas.

„Norime įtraukti ne tik mokinius, bet ir jų tėvus. Tiesa, motyvacija dalyvauti turi kilti tik iš pačių mokinių. Niekada nebus taip, kad visi bus susidomėję. Galbūt pirmieji bandymai nebus labai vykę, tačiau laikui bėgant ateina patirtis ir po kelių tokių renginių jie tikrai bus geresni, o mokinių apsilankys daugiau“, – tikino karjeros konsultantė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS