„YIT Lietuva“ Klaipėdos mieste už 2,4 mln. eurų atnaujino 21 sankryžą ir perėją | KaunoDiena.lt

„YIT LIETUVA“ KLAIPĖDOS MIESTE UŽ 2,4 MLN. EURŲ ATNAUJINO 21 SANKRYŽĄ IR PERĖJĄ

  • 3

Tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Klaipėdos mieste užbaigė nuo 2021 metų gegužės vykdytą projektą, kurio metu atliko 19 sankryžų ir 2 pėsčiųjų perėjų rekonstrukcijos darbus. Jų metu Minijos, Pilies ir Naujojo uosto gatvių sankryžose buvo įrengtas modernus LED apšvietimas ir nauja asfalto danga. Eismo dalyvių saugumą pagerinusių darbų vertė siekė beveik 2,4 mln. eurų.

Atliekant rekonstrukciją sankryžose įrengti 159 energiją taupantys ir geresnį matomumą tamsiuoju paros metu užtikrinantys LED šviestuvai. Dešimtyje sankryžų pakeista viršutinė asfalto danga. Iš viso darbų metu paklota 28,6 tūkst. kv. m naujos asfalto dangos. Taip pat naujai įrengtos pėsčiųjų ir dviračių takų dangos bei atlikti gatvių ženklinimo darbai.

„Saugiam ir patogiam susisiekimui miestuose reikalinga moderni, šiuolaikinius standartus atitinkanti infrastruktūra. Klaipėdos gatvėse įrengti sprendimai pasitarnauja šiam tikslui ir užtikrina saugumą tiek pėstiesiems ir dviratininkams, tiek automobilių vairuotojams. Įgyvendindami projektą pasinaudojome sukaupta ilgamete patirtimi ir kompetencijomis, leidžiančiomis tokio pobūdžio darbus atlikti efektyviai ir darant kuo mažesnį poveikį aplinkai“, – sakė bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Saugiam ir patogiam susisiekimui miestuose reikalinga moderni, šiuolaikinius standartus atitinkanti infrastruktūra.

Didesnė darbų dalis buvo atliekama dienomis, gatvėse vykstant eismui, todėl vienu iš iššūkių tapo darbų saugos užtikrinimas. Visgi, anot K. Vanago, aukšti saugos darbe reikalavimai ir sklandus bendradarbiavimas su visais projekto dalyviais užtikrino saugų darbą. Sankryžų viršutinio asfalto dangos sluoksnio frezavimo ir naujos dangos įrengimo darbai buvo atliekami naktimis, kai transporto srautai yra mažesni.

„Įgyvendintas didelės apimties projektas, kuris buvo gana sudėtingas vien dėl to, kad darbai vyko itin judriame gatvių ruože – viename iš svarbiausių susisiekimo koridorių mieste. Sankryžų pertvarkymas buvo reikalingas siekiant Minijos-Pilies-Naujosios Uosto gatvių ruože įdiegti išmaniąją šviesoforų valdymo sistemą. Tuo pačiu sankryžos sutvarkytos taip, kad atitiktų šiuolaikinius saugumo standartus. Pati šviesoforų valdymo sistema, kuria rūpinasi UAB „Klaipėdos paslaugos“, taip pat jau reguliuoja transporto srautus, užtikrina sklandesnį judėjimą, kartu sistema yra nuolat tobulinama atsižvelgiant į praktikoje išryškėjančias situacijas“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Sankryžų rekonstrukcijos darbai Klaipėdoje pradėti 2021 metų pavasarį ir užbaigti šiemet gegužę. Sankryžų projektavimu rūpinosi bendrovė „Atamis“.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ taip pat rekonstruoja rajoninį kelią Kretingalė-Plikiai-Smilgynai, vykdo valstybinės reikšmės rajoninio kelio Molėtai–Pabradė, taip pat Meldikviršiai-Sartininkai-Žemaičių Naumiestis pietvakarinėje Lietuvos dalyje ir krašto kelio Trakai-Rūdiškės-Pivašiūnai-Alytus ruožų kapitalinio remonto darbus, vykdo Klemiškės g. Klaipėdoje rekonstrukciją, vykdo „Vilniaus miesto gatvių ir kiemų dangų remontą bei priežiūrą, taip pat, Vilniaus miesto susisiekimo komunikacijų rekonstrukciją ir kapitalinį remontą Vilniaus miesto rytinėje ir pietinėje dalyse, įrengia skirtingų lygių geležinkelio bei automobilių sankirtą Lentvaris-Vievis, vykdo kelio Kunigiškiai-Palanga remonto darbus bei dviračių tako Smiltynė-Nida rekonstrukcijos darbus.

Apie statytoją „YIT Lietuva“ įmonių grupę

Tvarių miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Lietuvoje veikia nuo 1966 metų ir priklauso vienam didžiausių Šiaurės Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“, veikiančiam devyniose šalyse. „YIT Lietuva“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto projektu ir atlieka infrastruktūros kūrimo bei kelių tiesimo darbus.

GALERIJA

  • „YIT Lietuva“ Klaipėdos mieste už 2,4 mln. eurų atnaujino 21 sankryžą ir perėją
  • „YIT Lietuva“ Klaipėdos mieste už 2,4 mln. eurų atnaujino 21 sankryžą ir perėją
  • „YIT Lietuva“ Klaipėdos mieste už 2,4 mln. eurų atnaujino 21 sankryžą ir perėją
Įmonės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vytautas

Po gatvės remonto automobilių eilės niekaip nemažėja, t.y. driekiasi nuo "Grigeo" iki rekonstruotos sankryžos. Buvo žiedas be šviesoforų, jokių kamščių nebuvo. Taip pat neaišku kodėl panaikintas įvažiavimas nuo SMK į Bijūnų g., dabar žmonės turi pažeisti taisykles arba daryti didžiulį lanką kad patektų į šią gatvę.

Šoferis

Policijos vadas netruks pritaikyti naujoves ir eilini karta sankryza sudraskys

mrr

Salės tai ką žinau. Šiuolaikiškumo mažai. Atbulom rankom padaryta. Važiuojant nuo Minijos link Pilies g. tai net su lengvąja turi kaip ir užsimesti šiek tiek kad neužvažiuotu ant krašto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS