Žalia šviesa sankryžoje degs ilgiau | KaunoDiena.lt

ŽALIA ŠVIESA SANKRYŽOJE DEGS ILGIAU

Artimiausiomis dienomis prižiūrėtojai pakoreguos naujų šviesoforų, stovinčių Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje, darbą. Numatoma, kad važiuoti leidžiantis žalias šviesoforo signalas ilgiau švies judantiesiems į miesto centrą.


 

Artimiausiomis dienomis prižiūrėtojai pakoreguos naujų šviesoforų, stovinčių Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje, darbą. Numatoma, kad važiuoti leidžiantis žalias šviesoforo signalas ilgiau švies judantiesiems į miesto centrą.

"Į jį važiuoja daugiau automobilių. Tokia situacija yra tiek ryte, tiek vakare. Atrodytų, po darbų daugiau automobilių turėtų riedėti iš miesto centro, tačiau taip nėra", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, tuo įsitikino ir jis pats. Važiuodamas iš darbo namo, L.Dūda pastebėjo, kad iš miesto centro juda vos kelios mašinos, o į jį susidaro eilė iki I.Simonaitytės bibliotekos.

Vairuotojai taip pat atkreipė dėmesį, kad važiuojant iš šiaurinės miesto dalies centro link Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvėje prastai matomi šviesoforai.

Jei prie sankryžos sustoja autobusas, tada dešinėje pusėje esančio įrenginio signalai tam, kuris stovi prie linijos antroje juostoje, sunkiai įžvelgiami. Tokiu atveju reikia žiūrėti į kairėje esantį šviesoforą pakreipus galvą.

Anksčiau tokių problemų nekildavo, nes šviesoforai signalizavo į visas sankryžos puses. Dabar – tik į vieną.

L.Dūda tvirtino, kad minėtų pastabų iš gyventojų nebuvo sulaukta, tačiau problema bus analizuojama.

"Viskas buvo įrengta pagal patvirtintą schemą. Specialistai žiūrėjo, kad visiems būtų patogu. Įvertinsime situaciją", – komentavo vadovas.

Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžos šviesoforai buvo perprogramuoti praėjusį savaitgalį. Dabar jie eismą reguliuoja taip, kad būtų paprasčiau pasukti į kairę iš Herkaus Manto gatvės. Važiuoti leidžiama tik viena kryptimi, kitoje juostoje automobiliai tuo metu stovi.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Dange

būtinai reikia prailginti šviesoforo žalią šviesą Debreceno g, kertant Šilutės plentą bent jau ryte 7,30 iki 8,30val. Kamščiai didžiausi, pravažiuoja keletas mašinų ir pradeda mirksėti geltona.

Romas

Gerbiami miesto ūkio valdininkai, Paskaičiuokite, kiek procentų laiko dega žalia šviesa važiuojant, pvz., Minijos gatve ir būsit patys šokiruoti savo absurdišku šviesaforų sureguliavimu, jau nekalbant apie jūsų seniai pamirštą "žalią bangą".

kusis

dabar visa savaite i Karkar рarka neimanoma ivaziuoti per viena karta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS