Žiniasklaida: Klaipėdos universiteto ligoninė įklimpusi į didesnes nei 11 mln. eurų skolas | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖ ĮKLIMPUSI Į DIDESNES NEI 11 MLN. EURŲ SKOLAS

  • 31

Pernai veiklą pradėjusi Klaipėdos universiteto ligoninė, įkurta sujungus Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines, šiuo metu yra įsiskolinusi daugiau nei 11 mln. eurų, praneša naujienų portalas LRT.

Audito metu nustatyta, kad 2022 metų pabaigoje buvo sparčiai padidinti darbuotojų darbo užmokesčiai – kai kuriais atvejais fiksuojamas 52 proc. augimas. Tų metų sausio–spalio mėnesiais etatinio darbo užmokesčio priskaitymų vidurkis siekė kiek daugiau nei 1,9 mln. eurų, o tų pačių metų gruodį – daugiau nei 2,9 mln. eurų.

Audito metu taip pat klausimų sukėlė KUL darbuotojų grupės kelionė į Graikiją gegužės 28–birželio 3 d. Iš viešosios įstaigos „Edukaciniai renginiai ir mokymai“ KUL tarptautinį profesinio mokymo renginį-profesinės kompetencijos tobulinimo seminarą įsigijo už 29 722 eurus, praneša LRT.

Viešuosius pirkimus 2022 m. vertinę auditoriai taip pat nustatė neatitikimų tarp ligoninės planuotų ir realiai įvykdytų pirkimų. Pavyzdžiui, tais metais buvo suplanuota įvykdyti 200 pirkimų, o, remiantis auditoriams pateiktais duomenimis, įvykdyta buvo 590 pirkimų. Daugiau nei pusė pirkimų buvo vykdomi ne pagal suplanuotą einamųjų metų planą, rašo naujienų portalas LRT.

Audito metu taip pat nustatyta, kad kai kurios kaupiamos atsargos nebuvo sunaudotos per metus. Tokio turto, kuris buvo įsigytas iki 2022 m. ir nesunaudotas per metus vertė siekė daugiau nei 760 tūkst. eurų.

Be to, nustatyta, kad 2022 m. ligoninės darbuotojams buvo organizuojamas maitinimas lengvatine kaina – už 0,72 ct, kuris vidaus teisės aktais patvirtintas nebuvo.

Kaip skelbė LRT, dar iki Klaipėdos universiteto ligoninei pradedant vadovauti Audriui Šimaičiui, įstaiga kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir perdavė informaciją apie praeityje buvusios vadovybės priimtus sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Vietinis

O varge tu vargeli,nu kaip "200 pirkimų suplanuota!!!!, bet įvykdytą 500....!!!!!!" KAIP!? Juk su savo pinigais taip nedarom, kiek turiu tiek ir galiu,o virš yra KREDITAS-SKOLA!!! Bet kas baisiausia,nei tos kelionės,nei viršplaniniai pirkimai,nei maitinimas(neįformintas!!! Tai maitinot daržovėm iš Vinso ar Sąlygos daržų!?),nei tai kad Uosto pelnai "nusėda"Vilniui,o paskui kaip našlaičiams paberiami iš"kišenės"- NIEKO NIEKS NERAS,NURAŠYS IR "VPERIOD TUDA GDE SAULUTĖ"!!!

>as

taip ir patikėjom..:D)

as

socdemu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS