Atskleidė, kaip motinai buvo perduota pagrobta ir į Rusiją išvežta mergaitė | KaunoDiena.lt

ATSKLEIDĖ, KAIP MOTINAI BUVO PERDUOTA PAGROBTA IR Į RUSIJĄ IŠVEŽTA MERGAITĖ

Neteisėtai į Kaliningrado sritį išvežtą mažametę mergaitę pavyko perduoti mamai ir pargabenti į Lietuvą, kai Rusijos pareigūnai tėvą iškvietė į apklausą, teigia Lietuvos generalinė konsulė Kaliningrade Aušra Černevičienė.

„Tuos sprendimus priimti turbūt paskatino ir čia nusamdyto advokato veiksmai, nes atsiradus palankioms sąlygoms, kai tėvas buvo apklausiamas, advokatas pasinaudojo galimybe – tėvas buvo paprašytas atiduoti mergaitę mamai, kadangi ji dar maitinama mamos, ir tuo momentu pasinaudojęs advokatas įsisodino į savo automobilį ir atvežė mamą su vaikeliu į saugią vietą – į konsulatą“, – naujienų portalui „15min“ pasakojo diplomatė.

Anot jos, dukrą neteisėtai išvežęs 37 metų Algirdas Švanys to momento nematė, o kai susivokė, buvo per vėlu.

A. Černevičienės teigimu, Lietuvos diplomatai mergaitės mamą ir senelį, atvykusius į Kaliningradą, nuolat globojo, jie buvo apgyvendinti Lietuvos konsulato Sovetske (Tilžėje) patalpose, o vėliau jau su vaiku palydėti namo, jie kirto Rusijos ir Lietuvos sieną Kybartų pasienio kontrolės punkte.

Mergaitė į Rusiją išgabenta rugpjūčio 27 dieną. Tądien į policiją kreipėsi jos motina, kuri pranešė, kad 37 metų A. Švanys paėmė jų mažametę dukrą ir sutartu laiku negrąžino.

Atliekant paiešką nustatyta, jog vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos ir Rusijos valstybinę sieną.

Vaikas antradienį grąžintas motinai, kai ši nuvyko į Kaliningrado sritį. Abi jos tą pačią dieną parvyko į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Anonimas lopas

Nebeziurek usa ir ukrainos propagandos

Anonimas

Kazin i ka Rusija iskeite mergaite? Taip paprastai ir laisvai ir dar su pagrobtu vaiku ji jokiu budu nebutu isvaziavusi is Rusijos. Labusu fasistinio rezimo melas sviecia is tolo.

Ko triedžiat,vatinšuniai?

Vaikas namie,ir ,tai - gerai.P O tą rasputiną arba ukrainiečiai padės,arba,pastips patvory ,kur nors, rashkėj.Net kaZapai tokių nemėgsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS