Giruliuose neteisėtai pašalinta vienuolika medžių: padaryta 8 tūkst. eurų žala aplinkai | KaunoDiena.lt

GIRULIUOSE NETEISĖTAI PAŠALINTA VIENUOLIKA MEDŽIŲ: PADARYTA 8 TŪKST. EURŲ ŽALA APLINKAI

  • 6

Klaipėdos mieste, Giruliuose, neteisėtai pašalinta 11 medžių, padaryta 8 tūkst. eurų žala aplinkai, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Kaip nurodoma pranešime, šių metų gegužę Klaipėdos aplinkosaugininkams patikrinus Turistų g. 12, valstybinėje žemėje rekonstruojamų poilsio namelių teritoriją, nustatyta, kad be savivaldybės išduoto leidimo pašalinti šeši saugotini želdiniai – penkios pušys ir vienas beržas.

Tyrimo metu nustatytas atsakingas asmuo, jam buvo taikyta administracinė atsakomybė ir pateikta aplinkai padaryta žala – 2 904 eurai.

Anot AAD, šių metų rugsėjį gautas dar vienas pranešimas telefonu, kad tame pačiame sklype „kas rytą 9 val. atvažiuoja automobilis ir nupjauną po vieną medį“.

Inspekcijos pareigūnams nuvykus į vietą, užfiksuota, kad teritorijoje atliekami dvikamienio juodalksnio šalinimo darbai.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad be Klaipėdos miesto savivaldybės leidimo teritorijoje buvo pašalinti dar penki saugotini želdiniai – dvikamienis juodalksnis, beržas (su kelmu) ir trys pušys (su kelmais).

Pasak departamento, buvo nustatytas juridinis asmuo, savavališkai šalinęs želdinius.

Aplinkai padaryta žala – 5 364 eurai. Už nustatytą pažeidimą atsakingam asmeniui bus taikoma ir administracinė atsakomybė.

Pažeidėjas iki šiol neatlygino žalos aplinkai, kuri bendrai siekia daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sabakstinas

Tam kad bausti, reikia ir tvarkyti savivaldybei ar girininkijai priklausancius sklypus ir ypac mieste. Vyksta tik lupikavimas ir pasipinigavimas be jokio tvarkymo. Gauk leidima, susimokek koki uz ta medi ir dar pats nupjauk. Tai kur tie pinigai nueina? Biurokratiniam aparatui islaikyti ir priedams prie algos pasidaryti?

Ggg

Namų statybai vietą paruošė, greitai ir ant jūros kranto ar net jūroje bus pastatyta

Irgi mat naujiena

Melnaragėj, Giruliuos, Tauralauky, visame pajūryje iki Palangos daugiamečiai nuolat išgaruoja be žinios kap dūmas. Nuolat. Nelieka net kelmų. Nei bet kokio pėdsako kad čia augo medis..nors..Girdėjau kad egzistuoja registras kuriame visi iki vieno ten esantys medžiai yra sužymėti (gps nuotraukos,žemėlapiai) ir šaip jau dingti be pėdsako negali. Na girininkija, ką pasakysit?:D) Pateikite prašom visą sąrašą.Ar tikslią nuorodą kur galima pamatyti šiuos stebuklingus medžių dingimo virsmus.. Manau Klaipėdos dienos portalas mielai jį paviešintų..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS