Ilgapirščių akiratyje – uostamiečio maitinimo įstaigų kasos aparatai | KaunoDiena.lt

ILGAPIRŠČIŲ AKIRATYJE – UOSTAMIEČIO MAITINIMO ĮSTAIGŲ KASOS APARATAI

Klaipėdoje naktimis braunamasi į maitinimo įstaigas ir gvelbiami kasos aparatuose palikti pinigai. Uostamiesčio policininkai jau žino, kas tai daro, bet kol kas neatskleidžia detalių.

Įlindo pro langą

Pranešimai apie Klaipėdoje apvogtas kavines bei maitinimo įstaigas kriminalinių įvykių suvestinėse pasirodė šios vasaros pradžioje.

Nors pareigūnai apie šiuos nusikaltimus praneša itin santūriai, stengdamiesi neatskleisti ikiteisminio tyrimo detalių, panašu, kad daugeliu atvejų nusikaltėliai veikia vienodai.

Pranešimas apie ketvirtadienio naktį įvykdytą vagystę neišsiskiria iš kitų. 0.47 val. policijai pranešta, kad Herkaus Manto gatvėje buvo įsilaužta į maitinimo įstaigos patalpas. Iš kasos aparato pavogti pinigai. Kiek eurų vagys rado, nepranešama.

Panašiai atsitiko liepos 22-ąją, kai į maitinimo įstaigą toje pačioje gatvėje pro langą pateko kažkoks asmuo ir iš kasos aparato pavogė 70 eurų.

Liepos 17-osios ryte darbuotojai Žvejų gatvėje rado išplėštą ledų vežimėlį. Oficialiai teigiama, kad dingo apie 2 tūkst. eurų, be to, vagys apgadino vežimėlio įrangą, todėl ištirpo jame laikyti ledai.

Išnešė visą seifą

Liepos 4-ąją buvo apvogta kavinė Danės gatvėje. Tąkart nusikaltėliai išdaužė durų stiklą, apgadino kavinės inventorių ir pagrobė seifą. Fiksuoti nusikaltimo aplinkybių atvykę pareigūnai rado atidarytą seifą J. Karoso gatvėje. Kiek pinigų tąkart dingo, nepranešta.

Galima įtarti, kad tie patys asmenys pasidarbavo ir liepos 2 d. Kooperacijos gatvėje – įmonės pastate buvo išdaužtas langas, vagis įlipo vidun ir pavogė 20 eurų bei maisto produktų.

Pareigūnams žinoma, kas įvykdė visus šiuos nusikaltimus, bet kol kas įtariamieji nesulaikyti.

Birželio 28 d. kažkas išlaužė prekybos centre esančias stumdomąsias duris ir iš mobiliojo ryšio telefonų taisyklos pavogė šešis telefonus.

O birželio 5-osios naktį buvo įsibrauta į Taikos prospekte esantį barą, iš kasos aparato pavogė 50 eurų, keturis butelius alkoholinių gėrimų bei 15 pakelių cigarečių.

Miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė teigė, kad pareigūnams žinoma, kas įvykdė visus šiuos nusikaltimus, bet kol kas įtariamieji nesulaikyti.

Jokios informacijos apie šiuos asmenis pareigūnai nenori skelbti. Pasak R. Bekėžienės, šie duomenys yra jautrūs, todėl susilaikoma nuo bet kokių komentarų.

Siautėja ir Palangoje

Palangoje, kuri vasarą sutraukia ne tik daugybę poilsiautojų, bet ir nusikaltėlių, taip pat vykdomi panašūs nusikaltimai.

Liepos 20-ąją Palangoje Kopų gatvėje vagys iš maisto gaminimo kiosko pagrobė 4 858 eurus. Tai, ko gero, yra didžiausias grobis, kuris galėtų būti priskiriamas tai pačiai nusikaltėlių grupei.

Liepos 5-osios naktį vagys iš viename bare Vytauto gatvėje iš lauke įrengtų patalpų kelių kasos aparatų pagrobė 375 eurus. Jie įsibrovė išlaužę apsaugines žaliuzes.

Tos pačios dienos ryte Birutės alėjoje pastebėta, kad įsilaužta į prekybos kioską ir pavogta 780 eurų, įvairių papuošalų bei pusbrangių akmenų.

O birželio 11-osios vakare Birutės alėjoje esančioje kavinėje pasigesta 1,5 tūkst. eurų.

Palangos policijos komisariato vadovas Algirdas Budginas tikino, kad tiriantys šiuos nusikaltimus tyrėjai kontaktuoja su kolegomis Klaipėdoje ir derina įtariamųjų paieškos veiksmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS