Klaipėdoje vagys – nesutramdomi: ir toliau dingsta šulinių dangčiai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE VAGYS – NESUTRAMDOMI: IR TOLIAU DINGSTA ŠULINIŲ DANGČIAI

Metalo laužo vagys Klaipėdoje toliau siautėja netramdomi. Antradienio kriminalinių įvykių suvestinė skelbia apie ligoninės kieme pagrobtus metalinius nuotekų šulinių dangčius.

Antradienio rytą atėję į darbą vienos ligoninės Liepojos gatvėje darbuotojai pamatė, kad atviri šeši šuliniai, o metaliniai dangčiai dingo.

Dangčiai dengė vandentiekio ir nuotekų šulinius.

Policijai parašytame pareiškime nurodoma žala nėra labai didelė, ji siekia 190 eurų, bet metalo dirbinių vagys, veikiausiai, suskaldę dangčius, už juos gavo visai menką sumą. Jiems nerūpi nei kitų žmonių saugumas, nei kam jie padarė nuostolių.

Tai antras toks nusikaltimas Klaipėdoje per trumpą laiką.

Spalio 28-osios ryte Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro darbuotojai pamatė, kad kieme pavogti devyni tokie pat dangčiai.

Metalo supirkėjams draudžiama priimti sveikus gaminius, todėl vagišiai dažniausiai dangčius suskaldo.

Jeigu metalo laužo supirkėjams keliami reikalavimai griežtėtų ir jiems būtų draudžiama priimti ir suskaldytus kanalizacijos dangčius, panašių vagysčių turėtų mažėti.

Paprastai tokie gaminiai vagiami iš kiemų, menkai apšviestų vietų, todėl dar viena priemonė apsisaugoti nuo vagių – ryškus apšvietimas bei gerai matoma informacija apie teritoriją stebinčias vaizdo kameras.

Antradienį pranešimą apie metalo vagių padarytus nuostolius gavo ir Kretingos rajono policininkai. Pasirodo, Grūšlaukėje negyvenamo namo patalpose kažkas nupjovė ir pavogė šešis radiatorius, kurie įvertinti 420 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

manau

Jei vagia, tai kažkas superka, o tai griežtai draudžiama. Pradėt nuo metalo supirktuvių.

S.S.S.

negi sunku uždrausti metalo supirktuvėms supirkinėti? Ir pasibaigtų tos vagystės, nes nebebūtų kur jų kišti.

.

ne nuo gero gyvenimo dingsta....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS