Pavojingi viražai bangose atėmė žadą: vandens motociklininkas turės aiškintis policijai | KaunoDiena.lt

PAVOJINGI VIRAŽAI BANGOSE ATĖMĖ ŽADĄ: VANDENS MOTOCIKLININKAS TURĖS AIŠKINTIS POLICIJAI

Vandens motociklą pasibalnojęs vyras jūroje siautėjo taip, kad ir vandenyje, ir krante buvusiems žmonėms atėmė žadą. Dėl pavojingų manevrų, staigių viražų ir kitų savo veiksmų aštrių pojūčių mėgėjas dabar turės aiškintis policijai. Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai pastebi, kad taip šis asmuo elgiasi jau ne pirmą kartą.

Laiką leido bare?

Šeštadienį ryte į darbą atėję Smiltynės paplūdimių gelbėtojai prie kranto, ties centrine gelbėjimo stotimi, pamatė vyriškį, priekrantėje laigantį vandens motociklu.

Šis vaizdas vyrus pribloškė, nes Smiltynė yra saugoma teritorija, ir pramogauti čia vandens motociklais apskritai draudžiama.

Gelbėtojai suskubo vyrui aiškinti, kad jis pažeidžia tvarką. Tuomet vyriškis kažkur išėjo palikęs motociklą ant kranto.

Yra liudijimų, kad veikėją galima buvo pastebėti netoliese esančiame bare. Ką jis ten veikė, galima numanyti.

Apie 15 valandą vyras grįžo ir vėl ketino sėsti ant savo vandens žirgo.

Gelbėtojai vėl puolė aiškinti, kad Smiltynėje negalima plaukioti motorinėmis priemonėmis.

Aleksandras Siakki. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Veikėjas nenorėjo paklusti, įvyko konfliktas, todėl gelbėtojams teko kviesti policiją.

Teigiama, kad vyrą pareigūnai rado bare. Pokalbis buvo kur kas konkretesnis, per 50-metį perkopęs vyriškis suprato, kad bus geriau įvykdyti teisėtus policininkų reikalavimus.

Kai išvyko policija, jis į paplūdimį jau atvažiavo automobiliu su priekaba, prie jos prisitvirtino motociklą ir išvyko. Gelbėtojus tai ir vėl pribloškė, nes paplūdimiuose važinėti mašinomis taip pat draudžiama.

A. Siakki teigė portale epolicija užregistruosiantis pranešimą ir pareigūnams perduosiantis nuotrauką su pliaže užfiksuotu vyriškio automobiliu.

Skraidė šalia žmonių

Tačiau po konflikto Smiltynėje vyro nuotykiai nesibaigė. Aktyvaus poilsio zonoje prie Šiaurinio molo vandens motociklas vėl buvo nuleistas į jūrą. Šįsyk taškydamas bangas jis priartėjo link daugybės čia plaukiojusių banglentininkų.

Dideliu greičiu ėmęs skrieti bangomis, staiga pasukdamas, agresyviai plaukdamas artyn, jis gąsdino žmones, o krante stovėjusiuosius privertė piktintis. Žmonės suskubo filmuoti šokiruojančius vaizdus telefonais.

„Šioje vietoje gelbėtojai nedirba, tai – aktyvaus poilsio zona, todėl nieko nuostabaus, kad mūsų žmonės iškart nepamatė šios situacijos ir nespėjo prie jo priplaukti“, – teigė Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Įsijautė: vyriškis ne tik raižė jūrą vandens motociklu, bet ir važinėjo po paplūdimį visureigiu. / Gelbėtojų nuotr.

Lėkė į Girulių pusę

Netrukus vyras savo vandens motociklu pasuko link Girulių. Čia jį pasitiko paplūdimių gelbėtojai ant tarnybinių vandens motociklų ir įspėjo dėl pavojingo elgesio.

Teoriškai jis galėjo plaukioti aktyvaus poilsio zonoje, bet turėjo tai daryti 300 metrų nuo kranto.

„Mūsų gelbėtojai savo vandens motociklais priplaukė prie vyro, paaiškino jam, kad jis elgiasi netinkamai. Teoriškai jis galėjo plaukioti aktyvaus poilsio zonoje, bet turėjo tai daryti 300 metrų nuo kranto, o ne visai šalia sportuojančių žmonių. Jo veiksmai buvo pavojingi aplinkiniams“, – aiškino gelbėtojų vadas.

A. Siakki prisiminė, kad panašiai tas pats vyras elgėsi ir prieš kelerius metus.

Nepakluso ženklams

Paplūdimių gelbėtojai darbo turėjo ir Dangės upėje.

Šeštadienį, kai upėje vyko irkluotojų varžybos, pastebėta, kad mažųjų laivelių vairininkai nepaklūsta draudžiantiems švartuotis prie Dangės krantinių ženklams. Taip elgdamiesi laivininkai trukdė varžybų dalyviams.

Gelbėtojams teko kviesti saugios laivybos administracijos darbuotojus. Pasiteisinimai, esą ženklų nematė ar nesuprato, atrodė neįtikinančiai.

Aptardamas savaitgalio darbus A. Siakki atviravo, kad šįkart išvengta nelaimių.

„Šį kartą niekas nešoko nuo tilto. Nors pajūryje buvo neblaivių asmenų, jėga traukti iš bangų neteko nė vieno“, – konstatavo A. Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

autorei be zado?

Gal nereikia rašyti skambiu fraziu prie žmonių.. ar matote kad atstumas iki žmonių minimum 20 metru? Vis ieskote kaip prikibti ir riboti zmoniu veiklą? Rasykite daugiau savu strianiu rimtennemis temomis nes labai jau daug lnk turinio laikraštį?

Pakrante

Reikėjo tą erelį paskandinti jūroje,tipo nelaimingas atsitikimas !

Administracinė atsakomybė

ANK 267 str. 6 d. 300 - 1150 eur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS