Po konflikto – tragedija | KaunoDiena.lt

PO KONFLIKTO – TRAGEDIJA

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį žiauriai sugėrovą nužudžiusiam klaipėdiečiui Renatui Preibiui.

Pernai kovo 6-osios miesto kriminalinių įvykių suvestinėje buvo paskelbta, kad tądien apie 18.30 val. Sausio 15-osios daugiabučio laiptinėje žmonės rado negyvą 45-erių vyrą. Jis buvo siaubingai sudaužytas, mėlynės ryškėjo visame kūne.

Iškviesti policininkai sulaikė tris labai girtus sugėrovus. Pareigūnai tada pareikalavo, kad visi pūstų į alkoholio matuoklį. Vienas jų įpūtė 3,05 prom., 36-erių R. Preibys buvo dar girtesnis – 3,39 prom., o drauge besilinksminusi 44-erių moteris buvo mirtinai girta – 4,37 prom.

Kai visi trys prablaivėjo, pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad tarp girtaujančių asmenų kilo konfliktas, kurio metu R. Preibys ne mažiau 42 kartų smogė nukentėjusiajam.

Labai greitai galvos trauma komplikavosi ir vyras mirė nesulaukęs medikų pagalbos.

Triskart anksčiau teistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir vagystes R. Preibys pradžioje neigė kaltę ir tikino nieko neprisimenantis.

Vėliau atmintis grįžo, ir kaltinamasis pats papasakojo, kad konfliktą išprovokavo auka. R. Preibys parvertė draugą ant grindų ir daužė, kol užmušė.

Nukentėjusiąja byloje buvo pripažinta nužudytojo sesuo. Jos naudai iš kaltininko priteista 1 396 eurai turtinės žalos ir dar 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimui.

Teismas dar 520 eurų priteisė valstybės garantuojamos teisinės pagalbos paslaugoms atlyginti.

R. Preibys teismo sprendimu už grotų turėtų praleisti 11 metų ir 3 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mmk

Jam tikrai ne 45 metai buvo o 36 metai metai bijo prisimti dar savo kaltę kad ne ant ta zmogu mini ce ir net ne jo draugas buvo o svetimas

Labai keista kad nuteise???

O del jieskinio,tai amzinas cirkas.nemokes jis nei cento,ir des ant to teismo kalbeliu..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS