Teismas už policininko papirkimą K. Brazauskienės sūnui skyrė 13 tūkst. litų baudą | KaunoDiena.lt

TEISMAS UŽ POLICININKO PAPIRKIMĄ K. BRAZAUSKIENĖS SŪNUI SKYRĖ 13 TŪKST. LITŲ BAUDĄ

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį dėl policijos pareigūno papirkimo kaltu pripažino prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės sūnų Ernestą Butrimą.
Jam skirta 100 MGL dydžio - 13 tūkst. litų piniginė bauda

Klaipėdos miesto apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl kyšio davimo prezidento našlės Kristinos Brazauskienės sūnų Ernestas Butrimą pripažino kaltu, jam skirta 13 tūkst. litų bauda.

Ne kartą už kelių eismo taisyklių pažeidimus baustam E.Butrimui šį kartą nepavyko teismo įtikinti, kad jis pareigūno nemėgino papirkti, o tik esą pametė 600 litų, ar net jie netyčia „įlindo“ į automobilio techninį pasą.

Teismas įvertinęs kaltinamojo, kuris savo kaltę nuolat neigė bei Nidos kelyje Alksnynės poste budėjusio policijos pareigūno Arūno Pielikio parodymus, nusprendė, kad vilnietis žinojo, jog daro nusikaltimą.

Pernai birželio 30-osio naktį E.Butrimas pareigūnui pinigų siūlė net du kartus. Pirmąjį kartą jis 200 litų pasiūlė, kai A.Pielikis tik priėjo prie automobilio „Porche Cayane“, už kurio vairo sėdėjo E.Butrimas.

Vilnietis žybsėjo automobilio šviesomis, buvo įjungęs garsinį signalą, nes priešais stovėjęs automobilis jam užtvėrė kelią

Nuėjęs pažiūrėti ko nerimta triukšmautojas vairuotojas, A.Pielikis išvydo už vairo sėdintį žinomą vilnietį, o automobilio salone tvoskė alkoholiu. Pareigūnas paprašė vairuotojo išlipti.

Vairuotojo pažymėjimo neturinti E.Butrimas pasiūlė patruliui 200 litų, šiam atsisakius priimti kyšį, vairuotojui teko pėdinti į policijos patalpas Alksnynėje.

Bylos duomenimis, E.Butrimas nesitikrino blaivumo, o kelis kartus žodžiu siūlė pareigūnui susitarti už atlygį.

Galiausiai E.Butrimas paėmė nuo stalo automobilio registracijos liudijimą, įdėjo 600 litų ir visa tai įkišo pareigūnui į liemenės kišenę.

Teismo sprendimą E.Butrimas turi teisę apskųsti per 20 dienų. Pats kaltinamasis neatvyko išklausti nuosprendžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

va taip

kodėl nebuvo konfiskotas automonilis??? manau kad komunisto posunio negalima taip bausti

nice

o uz ka galetumem mama paciupti?

transporteris

saunu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS