Aiškėja, kad smurto bomba per langą išmesto kūdikio šeimoje tiksėjo jau kurį laiką | KaunoDiena.lt

AIŠKĖJA, KAD SMURTO BOMBA PER LANGĄ IŠMESTO KŪDIKIO ŠEIMOJE TIKSĖJO JAU KURĮ LAIKĄ

  • 41

Savo kūdikį per langą išmetęs sulaikytas klaipėdietis pirmadienį stojo prieš teismą. Jam skirtas dviejų savaičių suėmimas.

Šeštadienį, įtariama, nuo narkotikų apsvaigęs vyras iš namų, pro pirmo aukšto langą išmetė vos penkių mėnesių vaiką. Jį po langais aptiko atsitiktinis praeivis, kuris ir iškvietė medikus bei pareigūnus. Mažylis iškart atsidūrė reanimacijoje, o sulaikytas tėvas – areštinėje.

Dėl sunkios būklės kūdikis gydymui buvo išvežtas į Kauno klinikas, o sulaikytas tėvas – anksčiau jau teistas už nužudymą. Apie tai, kokia kūdikio būklė šiandien ir kur buvo vaiko motina bei kodėl ji nesulaikė vyro nuo tokio protu sunkiai suvokiamo poelgio LNK žurnalistas kalbėjosi su Klaipėdos apskrities vaiko teisių skyriaus vedėja Gintare Noliūte.

– Gydytojai iš kūdikio būklės įtaria, kad prieš išmetant vaiką, jis dar buvo ir stipriai sumuštas. Kas jums apskritai žinoma apie tai, kas tądien vyko tuose namuose?

– Mes neturim konkrečios informacijos apie tai, kas vyko tuo metu namuose, nes ikiteisminį tyrimą atlieka policijoje pareigūnai, jie aiškinasi situaciją. Mes informacijos, kad iki to atvejo galimai būtų naudojamas smurtas prieš nepilnamečius šioje šeimoje, neturėjome.

– Tai ši šeima, suprantu, jums išvis nebuvo žinoma?

– Šeima mums buvo žinoma, šeimai buvo teikiamos paslaugos ir yra teikiamos paslaugos. Tačiau informacijos, kad prieš nepilnamečius vaikus būtų smurtauta, mes neturėjome.

– Klausimas, ar žinoma, kiek laiko kūdikis galėjo pragulėti ant žolės lauke? Juk oras labai šaltas ir tai irgi galėjo labai stipriai paveikti jo sveikatą?

– Na, į šį klausimą jums negalėčiau atsakyti, nes tikrai tokių duomenų neturime.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Bet gal jums pavyko pabendrauti su vaiko motina ir, klausimas, kodėl ji nesulaikė vyro nuo tokio protu sunkiai suvokiamo poelgio, ir kodėl patį kūdikį rado atsitiktinis praeivis bei iškvietė pagalbą, bet ne pati motina?

– Na, mes su mama susisiekėme, pasiūlėme jai pagalbą. Išsiaiškinti išsamesnių aplinkybių, kaip viskas tuo metu įvyko, mums nepavyko. Na, atsižvelgiant ir į mamos tuo metu išgyvenamą emocinę būseną. Tai į šiuos klausimus tikrai šiuo metu negalėčiau atsakyti. Yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kurio metu tikriausiai ir paaiškės visos šios aplinkybės.

– O kaip yra dabar? Ar tuo kūdikiu kas nors iš artimųjų domisi, ar artimieji imtųsi globoti tą vaiką ir, klausimas, ar motina pati galėtų toliau tą vaiką globoti?

– Na, šiuo metu vaiko teisių gynėjai atlieka vaiko situacijos vertinimą, renkasi visą informaciją apie šeimą ir spręs dėl vaiko situacijos – ar juo gali pasirūpinti mama, ar reiktų kitų sprendimų. Šiuo metu tikrai negaliu atsakyt, kokie tolimesni sprendimai. Nes kol neatliksim vaiko situacijos vertinimo, neišsiaiškinsim visų aplinkybių, nepakalbėsim išsamiai su tėvais, mama, tol negalim pasakyt, kokie konkretūs sprendimai bus.

– Jeigu jūs minėjote, kad ši šeima jums buvo žinoma, ar galima sužinoti, su kokiais iššūkiais ir rūpesčiais ši šeima buvo susidūrusi, kad jūs teikėt paslaugas?

– Pagalba buvo inicijuota dėl galimo smurto artimoje aplinkoje tarp suaugusių asmenų.

– Vyrui dabar yra iškelta baudžiamoji byla, jam gresia belangė. Bet štai po tokio įvykio ar jam gali būti kažkaip apskritai suvaržytos teisės ir matytis, ir artintis prie to vaiko, netgi po to, kai ta bausmė būtų atlikta? Ar vaiko teisės gali tai kažkaip padaryti ar bent rekomenduoti tai padaryti?

– Na, vienas dalykas, kai tėvai kenkia vaiko interesams, galimas tėvų valdžios apribojimas. Spręsti dėl tėvų valdžios apribojimo kaip viena iš galimybių yra, tačiau, kokie bus tolimesni sprendimai, tai šiuo metu tikrai yra sunku pasakyt. Nes atliekamas ir ikiteisminis tyrimas, ir visi kiti veiksmai. O mes tolimesnėje perspektyvoje, vertindami situaciją, spręsim, kokių veiksmų imtis.

– Ar šioje šeimoje yra daugiau vaikų ar tai buvo vienintelis vaikas?

– Tai nėra vienintelis vaikas šeimoje, yra ir daugiau vaikų. Yra dar vienas vaikas.

– Ar imatės kažkokių veiksmų, kad apsaugotumėt kitus vaikus?

– Taip, mes jų atžvilgių irgi atliekam vaiko situacijos vertinimą. Šiuo metu kitas vaikas yra su jam artimais asmenimis, saugioje aplinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Anta

Tokius reikia iškastruoti,kad daugiau vaikų nebepridirbtų.

Referendumas

Laikas daryt referendumą įteisinant visuomenės linčo teismą. Teisėsauga nesusitvarko, yra korumpuota.

nuomone

Tegu visuomene daugiau myzcioja del tokiu Vilcinsku, tai ne paskutinis ismestas vaikas gatvej bus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS