Vagys užsimanė kumelės | KaunoDiena.lt

VAGYS UŽSIMANĖ KUMELĖS

Rietave pasigesta senos kumelės. Tikėtina, kad jaukų gyvulį galėjo pavogti pravažiuojantys asmenys, todėl vietos policijos pareigūnai prašo klaipėdiečių atkreipti dėmesį į iki šiol nematytą arklį.

Rietavo policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kumelės vagystės. Sekmadienį apie 9 val. ryto šio gyvulio šeimininkė neberado ganykloje visai netoli sodybos Kalakutiškės kaime, kurį galima vadinti Rietavo priemiesčiu.

Elektriniu piemeniu apjuostoje teritorijoje naktį ganėsi ir nemažai karvių, tačiau užtvarai nebuvo pažeisti, nedingo joks kitas gyvulys.

23 metų kumelė visą laiką gyveno pas tuos pačius šeimininkus, buvo naudojama ne tik ūkio darbams, bet ir švenčių metu vaikų pramogoms.

Gyvulys buvo itin jaukus ir nebijojo net svetimų žmonių. Šeimininkės teigimu, jį galima buvo vesti net paėmus už karčių.

Kumelės šeimininkai apžiūrėjo aplinkines pievas, išvaikščiojo pakrūmes bei pagriovius, kalbėjosi ir su tolimesniais kaimynais.

Rietavo policijos viršininkas Marius Vaičikauskas teigė, jog tokia gyvulio vagystė verčia galvoti, kad ją įvykdė ne vietos žmonės.

"Tai ne višta, kad vilkas nusineštų", – svarstė M.Vaičikauskas.

Sarta kumelė yra pražilusi kaktos ir nosies srityje, ant viršutinės lūpos turi baltą dėmę, ant kairės šlaunies jai išdegintas skaičius 21.

Pastebėjusius šį gyvulį ar žinančius apie kumelės buvimo vietą prašoma pranešti tel. 8 448 68 979, 8 615 44 531.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS