Daugiau detalių apie apsemtame kelyje nuskendusį vyrą: tarnyboms lavoną teko plukdyti valtimi | KaunoDiena.lt

DAUGIAU DETALIŲ APIE APSEMTAME KELYJE NUSKENDUSĮ VYRĄ: TARNYBOMS LAVONĄ TEKO PLUKDYTI VALTIMI

  • 5

Nelaimė Šilutės rajone, Žalgirių kaime, kuris skęsta potvynio vandenyje, įvyko pirmadienį vėlai vakare. Brisdamas apsemtu keliu vietos gyventojas pastebėjo kaimyną, plūduriuojantį vandenyje. Spėjama, kad 53-ejų vyras nuskendo nuo apsemto kelio, ant kurio gali būti apie metrą vandens, netyčia žengęs į dar gilesnį griovį. Arba įkrito paslydęs, nes po vandeniu – ledas. Radus kūną ugniagesiai medikus, policijos pareigūnus prie jo plukdė valtimi.

Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Laurynas Uselis papasakojo kaip tokių nelaimių per potvynius būtų galima išvengti.

– Jūs vakar apie 22 val. važiavote į potvynio zoną. Kaip nusigavote į nelaimės vietą ir ką ten pamatėte?

– Buvo gautas pranešimas, kad kaimynas pastebėjo gretimoje sodyboje plaukiojantį kaimyno kūną. Iškvietimas buvo į Žalgirių kaimą, Oto Bismarko gatvę. Iki pat įvykio vietos atvykti nepavyko. Likus apie kilometrą, ruožas buvo užsemtas, naudojame valtį. Į įvykio vietą plaukėme valtimi, kartu plaukė medikas ir policijos atstovas. Atvykęs medikas konstatavo 1970 metų gimimo vyro mirtį. Policijos pareigūnas apžiūrėjo įvykio vietą. Tuomet pareigūnus grąžinome atgal automobiliu ir nuplukdėm ritualinių paslaugų darbuotojus, su kuriais kartu parplukdėme kūną ir nugabenome automobilį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar vyras gyveno vienas? 

– Tiksliai nežinome. Policijos pareigūnai tikslina visas aplinkybes. 

– Kaip jūs spėjate, kaip atsitiko ši nelaimė? 

– Versijų gali būti įvairių: tiesiog paslydimas arba gylio neįvertinimas, gali būti ir kitos, galbūt alkoholis... Kol kas dar viskas tyrimo eigoje yra. 

– Ar reali versija, kad jis nuo kelio galėjo į griovį įkristi, kur vandens dar giliau negu ant kelio? 

– Žinoma, galėjo. Sprendžiant pagal iškvietimo laiką, tai buvo tamsus paros metas ir kiek buvo atlikta žvalgyba tose teritorijose, tai ledų yra dar daug, yra slidu, sniego nėra. Ledas slidus, šiek tiek vandens yra ant paviršiaus, tai nelaimių gali pasitaikyti. 

– Tai jūs spėjate, kad žmogus tiesiog paslydo ant ledo ir nuslydo į griovį, ar kaip? 

– Tiksliai pasakyti dar negalime. Policijos pareigūnai tikrina visas versijas. Medikai turi nustatyti kuo tikslesnę mirties priežastį. Tuomet gal ir žinosime tikslesnę versiją, bet šiai dienai tikslių žinių dar neturime. 

– Ant paties Žalgirių kaimo kelio yra apie metrą vandens. Ką žmonės turėtų žinoti, kokių atsargumo priemonių imtis? 

– Pagrindinis atsargumas – tinkamai įvertinti situaciją. Nesivadovauti aklai. Jeigu matote, kad negalite patys – kvieskitės tarnybas. Tarnybos turi daugiau jėgos, gali žmonėms pagelbėti. Ir neužsiimkite saviveikla.

– Einant per vandenį gal reikėtų pagalį pasiimti, gyliui matuoti? 

– Jeigu kas yra potvynio zonoje, tai vis tiek yra srovės stipresnės, pagalys sunkiai padės. Geriausia būtų nelipti ant ledo. 

– Ir neiti vienam? 

– Žinoma, nes pagalbos jau niekas neiškvies, jeigu vaikščiosi vienas, bus sudėtinga.

– Ar dažnai nelaimės nutinka potvynio zonoje?  

– Tokio tipo kaip ši – gal rečiau, bet gelbėjimo darbų laikas nuo laiko turime. Savaitgalį, penktadienį, turėjome iš potvynio zonos išgabenti žmones. Daugiau išgabenimo, pargabenimo darbai būna arba reikia medikus pristatyti į sodybas.

– Ar mašinos skęsta?

– Taip, ir mašinos skęsta. Praeitą potvynį buvo daug mašinų, teko po kelias iš karto traukti. 

– Ar tai atsitinka dėl neatidumo?

– Kelio ženklų nepaisymas, neatidumas, vietovės nežinojimas, viskas susideda į krūvą ir atsitinka nelaimės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

kauno dienos zurnalistas lavonas.

Anonimas

NEGALĖJO ATPLAUKTI PATS

Antanas Rimvydas Neniškis

Reikėjo išvalyti užšalusias pralaidas per Rusnės kelią ir vandens būtų likę perpus mažiau .Užpilti mašiną skaldos ant pavasarį išplauto kelio Šilininkuose ir būtų geras apvažiavimas į Paleičius. Ar ne gėda statyti pralaidą ant Paleičių kelio kelis metus. Sunku suprasti vadovus-lodorius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS