Gelbėtojas – apie baisią tragediją Šiaulių rajone: pradėjus kasti, grūdai ėmė virsti ant žmogaus | KaunoDiena.lt

GELBĖTOJAS – APIE BAISIĄ TRAGEDIJĄ ŠIAULIŲ RAJONE: PRADĖJUS KASTI, GRŪDAI ĖMĖ VIRSTI ANT ŽMOGAUS

  • 3

Šiaulių rajone grūdų bendrovės darbą sustabdė baisi tragedija: viename iš angarų dirbo ir grūdus kasė du darbininkai. Staiga vieną jų įtraukė byranti srovė. Nelaimę pastebėjęs bendradarbis iškart ėmėsi veiksmų, pranešė LNK.

„Išlipau pasakyti sandėlininkui, kad išjungtų aparatus“, – sakė nelaimę matęs vyras.

„Ir tada iškvietėte pagalbą?“ – teiravosi žurnalistė.

„Jis (sandėlininkas – red. past.) iškvietė“,  – nedaugžodžiavo tragedijos liudininkas.

Didžiuliame angare darbininkai vykdė savo kasdienius darbus. „Yra iškraunami grūdai. Grūdai byra per vieną angą, kur reikia iš šonų pakasti – kad grūdai byrėtų. Gal staigiau užbyrėjo kasant. Arba jis buvo toje duobėje“, – galimas priežastis vardino bendrovės  „Ginagro“ direktorius Arūnas Grubliauskis.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai per angaro viršų nusileido į apačią ir maždaug šešių metrų gylyje po grūdais rado žmogų.

Matėsi tik žmogaus ranka. Pririšome virvę prie rankos, pradėjome atkasinėti.

„Matėsi tik žmogaus ranka. Pririšome virvę prie rankos, pradėjome atkasinėti. Šonai buvo pilni grūdų, tik vidus tuščias. Pradėjo visi grūdai virsti ant žmogaus“, – apie gelbėjimo operaciją pasakojo Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Gediminas Pocius.

Kai ugniagesiai suprato, kad taip vyro ištraukti nepavyks, ėmėsi kitų veiksmų. Gelbėjimo operacija truko dvi su puse valandos. „Išpjovėme iš lauko angare skyles, tada išleidinėjome visus grūdus ir taip žmogų ištraukėme“, – pasakojo G. Pocius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

Žuvo ilgametis bendrovės darbuotojas, daugiau nei 50 metų vyras, gerai išmanė savo darbą – visą gyvenimą dirbo prie grūdų.

„Užuojauta artimiesiems ir visiems didelė. Tragedija. Šiauliuose gyveno žmogus. Ramus. Visą laiką dirbo sandėlio darbininku“, – pasakojo  A. Grubliauskis.

Anot Darbo inspekcijos specialistų, kasmet grūdai pasiglemžia po gyvybę. Pernai rugpjūtį Pakruojo rajone grūdų angare žuvo moteris. 

GALERIJA

  • Gelbėtojas – apie baisią tragediją Šiaulių rajone: pradėjus kasti, grūdai ėmė virsti ant žmogaus
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gal K.dienos ponai nežino , kad naujienas skaitome kasdien

Todėl vis mėgsta pakartoti seną žinią... Nejaugi taip tingima dirbti savo darbą renkant šviežias naujienas iš miesto ir šalies ? Jei taip , tai eikit griovių kasti ir neužimkit šiltų kėdžių , kur galėtų sėdėti apsukrūs , energingi ir darbštūs žurnalistai !.. Užknisat su tom senienom !

ano

tai ko gero sis kom teisus tai 1 aukos siu paradoksiniu pridurku kuriuos reiktu teist .-[[-;;

o

ko ten lindo juk tam yra technika matomai kreiviu paradoksams taupe elektra ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS