Lietuvos kariuomenė skelbia naujas detales dėl mirusio kario: tiriama savižudybės versija | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖ SKELBIA NAUJAS DETALES DĖL MIRUSIO KARIO: TIRIAMA SAVIŽUDYBĖS VERSIJA

  • 35

Dėl ketvirtadienį mirusio kario įtariama savižudybės versija, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Ketvirtadienį paskelbusi, kad patikslina informaciją dėl mirusio kario, kariuomenė pranešime taip pat nurodo, kad visos, su įvykiu susijusios papildomos aplinkybės bus nustatytos tyrimo metu.

Pranešime taip pat sakoma, kad kario tarnyboje dažniau nei kitur susiduriama su nuolat besikeičiančiomis, daug fizinių ir dvasinių jėgų reikalaujančiomis, bauginančiomis ar net sveikatai pavojingomis situacijomis.

„Tai gali įtakoti jų savijautą, atsparumą stresui ir požiūrį į tarnybą, gyvenimą, todėl Lietuvos kariuomenė skiria didelį dėmesį karių psichologinei sveikatai. Lietuvos kariuomenės psichologai visuomet pasirengę suteikti profesionalią pagalbą“, – sakoma pranešime.

Tai gali įtakoti jų savijautą, atsparumą stresui ir požiūrį į tarnybą, gyvenimą, todėl Lietuvos kariuomenė skiria didelį dėmesį karių psichologinei sveikatai.

Lietuvos kariuomenė anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad mirė pratybose sužalotas nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys.

Kariuomenė skelbė, kad karys sužalojimus patyrė rugsėjo 12 dieną per pratybas „Inžinierių griausmas 23“  Švenčionių rajone, Pabradės centrinio poligono teritorijoje.

Iš poligono, kur vyko pratybos, nukentėjusysis buvo skubiai evakuotas į ligoninę.

Dėl kokių sužalojimų mirė 2001 metais gimęs šauktinis, Lietuvos kariuomenė informacijos neteikia. Išsamesnės informacijos ketinama pateikti baigus ikiteisminį tyrimą.

Nelaimingo įvykio aplinkybėms nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atlieka Karo policijos tyrėjai.

Gairės: karys, mirė karys, pratybos, savižudybė, Lietuvos kariuomenė, įtariama savižudybė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

elena

nesupratau bajerio per pratybas nusizude tai gal nuzude butu aiskiau bet ir taip supranta zmones ne kvaili viskas uzglaistoma

Itarus

Vadinasi “bordelis” kariuomenes viduje.

jo

gera kariuomene, jei sauktiniai zudosi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS