Buvęs Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas kaltinamas kyšininkavimu | KaunoDiena.lt

BUVĘS PANEVĖŽIO LIGONINĖS DIREKTORIAUS PAVADUOTOJAS KALTINAMAS KYŠININKAVIMU

  • 0

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Panevėžio apskrities ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas, 68 metų A.Š. kaltinamas kyšininkavimu.

Įtariama, kad už viešųjų pirkimų organizavimą atsakingas panevėžietis už atlygį galbūt sudarė išskirtines sąlygas vienai baldų gamybos įmonei laimėti ligoninės organizuojamus viešuosius pirkimus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėta bendrovė per trejus metus šiai gydymo įstaigai pagamino baldų už maždaug 165 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus (ONKTS) prokurorų nagrinėti į teismą perduotoje baudžiamojoje byloje užfiksuota 17 atvejų, kai viena baldų gamybos bendrovė 2010-2013 metais laimėdavo Panevėžio apskrities ligoninės viešųjų pirkimų konkursus arba pirkimus apklausos būdu ir gamindavo baldus įvairiems ligoninės skyriams ar padaliniams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtai baldų gaminimo įmonei A.Š. galėjo sudaryti išskirtines sąlygas – iš anksto informuodavo apie būsimus viešuosius pirkimus, į konkurso sąlygas įtraukdavo šios įmonės atstovų paruoštas baldų specifikacijas, o atliekant pirkimus apklausos būdu, pakvietimus išsiųsdavo šių baldininkų nurodytoms įmonėms, su kuriomis buvo susitarta, kad jos pasiūlys baldus didesne kaina. 

Šios baldų gamybos įmonės vadovas ir vadybininkas ikiteisminio tyrimo metu patvirtino, kad Panevėžio apskrities ligoninės organizuojamus viešuosius pirkimus jiems pavykdavo laimėti padedant A.Š. Įtariama, kad už tai vyriausiojo gydytojo pavaduotojui atsilyginta – bendrovė pagamino baldų jo bei sūnaus butams Vilniuje ir Panevėžyje už maždaug 2316 eurų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojui, priėmusiam kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS