Įsigalioja smurto orderis: užteks vieno pareigūnų vizito ir turėsite palikti namus | KaunoDiena.lt

ĮSIGALIOJA SMURTO ORDERIS: UŽTEKS VIENO PAREIGŪNŲ VIZITO IR TURĖSITE PALIKTI NAMUS

  • 23

Nuo liepos 1-osios įsigalioja apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis – jis smurtaujantį asmenį įpareigotų nedelsiant laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos.

„Nuo šiol pareigūnai turės veiksmingus įrankius greitai reaguoti ir apsaugoti auką nuo smurtautojo, o kitos institucijos galės laiku ir kokybiškai suteikti psichologinę ar kitą būtiną pagalbą nukentėjusiam asmeniui“, – ministerijos pranešime sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pagal pradedančią galioti naują Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo redakciją, esant smurto artimoje aplinkoje rizikai, pilnametis smurto pavojų keliantis asmuo bus įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

Nuo šiol pareigūnai turės veiksmingus įrankius greitai reaguoti ir apsaugoti auką nuo smurtautojo.

Orderis galės būti skiriamas policijos pareigūno ar prokuroro 72 valandoms. Per tą laiką pareigūnai turės galimybę kreiptis į teismą dėl orderio pratęsimo maksimaliam – 15 dienų – laikotarpiui.

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį ar analogišką jam priemonę turi 12 šalių.

Pernai policijoje užregistruota daugiau kaip 56 tūkst. pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje. Šie nusikaltimai sudaro 17,8 proc. visų nusikalstamų veikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Petras

Esant smurto rizikai ? Nu čia geras. Tai pasėdėjas su draugais ir išgėręs kelis alaus ar ko stipresnio jau galiu drąsiai skambinti į policiją ir pranešti apie galimą smurto riziką, juk žmona rėks kai sugrįšiu :-)

Vilis

Babuinam uzdraude dauzyti savo zmonas ir vaikus tai kiek ašaru pasilylė. Socialinukai turetu galutinai suprasti kad vaikai nera ju asmeniai daiktai .

Janė

Pats skriaudzia pats kviečia policija ir lieka kalta moteris kuria iskeldins va cia tai įstatymas nieks nesigilina kad vyras yra skriaudikas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS