Į kilimą įsuktos 15-metės žudikai išgirdo nuosprendį: už grotų sėdės ilgus metus | KaunoDiena.lt

Į KILIMĄ ĮSUKTOS 15-METĖS ŽUDIKAI IŠGIRDO NUOSPRENDĮ: UŽ GROTŲ SĖDĖS ILGUS METUS

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį kaltais dėl 15-metės paauglės nužudymo pripažino tris jaunuolius ir skyrė jiems 8, 15 ir 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

2007 metais gimusiai I. Z. prokuratūra už nužudymą prašė skirti 10 metų laisvės atėmimo – tai griežčiausia bausmė, kokią Lietuvoje galima skirti nepilnamečiam asmeniui.

Teismas nepilnametei skyrė aštuonerius metus nelaisvės, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

23 metų Edvinas Braziulis kalės 16 metų, o Osvaldas Žvirgždas – 15 metų.

Prokuratūra vaikinus prašė įkalinti 20 metų.

Teismas mano, kad nuosprendžiu paskirtos laisvės atėmimo bausmės pasieks savo tikslą.

LNK reportažas:

Tuo metu O. Žvirgždo brolis Edvinas Žvirgždas, kuris buvo kaltintas nepranešimu apie nusikaltimą, išteisintas. Už nepranešimą apie nusikaltimą neatsako tą nusikaltimą padariusio asmens artimieji giminaičiai ir šeimos nariai.

„Teismas konstatavo, kad nusikaltimas padarytas itin ciniškai, žiauriai, auka patyrė kančias, smūgiai suduoti į itin svarbią vietą – galvą. Egzekucijoje dalyvavo trise, šios egzekucijos auka patyrė kančias“, – BNS sakė teismo atstovas V. Jončas.

I. Z. teisme pripažino savo kaltę, tačiau teismas to nepripažino kaip lengvinančią aplinkybę.

Trims nužudytosios artimiesiems teismas priteisė po 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

1 tūkst. eurų priteista merginą palaidojusiems vaikų globos namams. 15-metė turėjo gyventi šiuose vaikų globos namuose, tačiau juose nepasirodė.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas.

Nepilnametė mergina ir du jaunuoliai kaltinti tuo, kad, veikdami kaip bendrininkai ir vieninga tyčia apsvaigę nuo narkotinių medžiagų kartu įvykdė nusikaltimą.

Teismas pašalino aplinkybę, kad jaunuoliai nusikaltimą įvykdė būdami apsvaigę – byloje nėra duomenų, kokius, kada ir kaip kvaišalus jie vartojo.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Jaunuoliai pakvietė 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną, kartu naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Per kelias valandas aukai suduota daugybė smūgių kumščiais, kojomis, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Bylos duomenimis, mergina buvo mušama surišus jai rankas ir galvą lipnia juosta, jai ant veido spaudžiant pagalvę, į burną įkišus skudurą.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų mergina mirė įvykio vietoje.

Šiaulietės nužudymo byloje apklaustas teismo medicinos ekspertas patvirtino, kad auka mirė nuo smūgių visumos – anot jo, į įvairias aukos kūno vietas merginai suduota mažiausiai 16 smūgių, septyni iš jų – į galvą.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su vieno jų broliu nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

bazaras

joms tik islupt akis nuraut visus plaukus su saknim iki krauju sukapot ir sudegint kad sitoj zemej ju ne dulkeles neliktu ir dar kad pragare jas gyvandebiles suestu kad jos uzspringtu ir uzdustu

Baisu

Iki gyvos galvos už tokį nusikaltimą.Tai dar sykį įrodo, kokia supuvusi mūsų teisėsauga.

Pseudo

Nu jeigu paleidzia ir ipisa kazka panasaus gyvenime vel sitie “nusiskriaude” tai manau turetu nukirst kokia galune isteisinusiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS