Už neteisėtą disponavimą kanapėmis jaunuoliams skirtos laisvės apribojimo bausmės | KaunoDiena.lt

UŽ NETEISĖTĄ DISPONAVIMĄ KANAPĖMIS JAUNUOLIAMS SKIRTOS LAISVĖS APRIBOJIMO BAUSMĖS

  • 3

Kauno apylinkės teismas dviem jaunuoliams už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis – kanapėmis – skyrė laisvės apribojimo bausmę.

Baudžiamosios bylos duomenimis, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis anksčiau du kartus teistas 21-erių metų Kauno rajono gyventojas neteisėtai įgijo beveik 65 gramus kanapių.

Turėdamas tikslą jas platinti, minėtas asmuo susitiko su 22-ejų metų kauniečiu ir bandė jam parduoti daugiau, kaip tris gramus kanapių. Pastarasis anksčiau taip pat jau yra teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Abu jaunuolius nusikaltimo vietoje sulaikė policijos pareigūnai, atvykę patikrinti gautą informaciją.

Kauno rajono gyventojui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti teismas skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Kanapes įsigyti bandžiusiam kauniečiui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti skirta bausmė subendrinta su ankstesne bausme ir paskirta galutinė subendrinta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė su intensyvia priežiūra ir įpareigojimais.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pirmojo veiklos skyriaus tyrėjai.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vytautas

Laisvės partija kur tu? KO negina teisėtų narkomanų? Konservatoriai juk palaiko

D.

O TEISĖTAI disponuoti galima, tai nebaus ?

Vania

O turėjo iki gyvos galvos nes kaip sako Greitai tai baisiau už heroiną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS