Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų | KaunoDiena.lt

VARĖNOS RAJONE APLINKOSAUGININKAI NELEIDO UŽKASTI PAVOJINGŲ ATLIEKŲ

  • 2

Varėnos rajone, Perlojos kaime, aplinkosaugininkai šią savaitę neleido užkasti pavojingų atliekų.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė, kad sklype tarp miškų traktoriumi į duobes buvo sustumtos nepavojingos ir pavojingos atliekos.

Kad atliekos gali būti šalinamos neteisėtai, pareigūnai sužinojo gavę pranešimą.

Vėlų pirmadienio vakarą nuvykus į nurodytą vietą, informacija pasitvirtino: žemės ūkio paskirties sklype į duobes traktoriumi sustumta įvairių nepavojingų atliekų.

Anot departamento pranešimo, duobėse aptikta ir pavojingų atliekų: statybinių medžiagų, stiklo, plastiko, polietileno, medžio, netinkamų naudoti automobilių detalių ir padangų, baldų, tekstilės, taip pat susmulkinto šiferio, kuriame yra asbesto.

Antradienio rytą sklypo savininkui nurodyta nutraukti atliekų šalinimo darbus ir pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Aplinkos apsaugos departamento vaizdo įrašas.

Aplinkosaugininkai išmatavo užterštą teritoriją ir paėmė kontrolinius grunto mėginius, kad nustatytų, ar paviršinis žemės sluoksnis neužterštas cheminėmis medžiagomis.

Taip pat surašytas privalomasis nurodymas parengti žemės sklypo teritorijos sutvarkymo planą.

„Atkreipiame dėmesį, kad departamentas sustiprino atliekų vežimo kontrolę – veikia atliekų tvarkymo kontrolės komanda, kurios prioritetas – nelegalių atliekų tvarkymas ir tokių atliekų vežėjų veikla. Komanda peržiūri atliekų tvarkymo teikiamų paslaugų pasiūlą, organizuoja kontrolinius pirkimus atliekų vežimo ir tvarkymo srityje visoje Lietuvoje“, – teigiama pranešime.

Šiemet planuojama sukurti viešą interaktyvų atliekomis užterštų teritorijų žemėlapį, kuriame visuomenė galės stebėti Lietuvoje užterštų teritorijų tvarkymą, jame bus atskleisti ir pažeidėjai. 

GALERIJA

  • Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų
  • Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų
  • Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų
  • Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų
  • Varėnos rajone aplinkosaugininkai neleido užkasti pavojingų atliekų
Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

mes renkam rušiuojam moka už tai pinigus o kai kas mašinom šiukšles verčia ir jei būtu nepagavę būtu normalu.

PSD vezdu per kausa trenktas....as juk sakiau...

ka viskas kas atvezta i miska tegu i lieka miske...nekiskit ranku a dar geriau dideliu ratu apiekit...uz visa sita geri 300% uzmoketa ir permoketa ir sumoketa ...pvm, gpm, psd oro mokestis vandens...zaliuju kerpiu mokestis...valdininkai metu 30 atgal piniga paeme...ir pamirso siuksliu mafijai deklaruot isipareigojimus... siuksliu mafija zino kaip ir is ko pinigeli be darbo pasidaryt...a jus tvarkyt emet...dirbt uz juos...be leidimo ir neissipirke neiregistrave veiklos... nu vsio...vsio...daba jus es visi erkes iki pazaliavimo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS