Baltijos šalyse vieši lokacijų vadovai – ieško tinkamų vietų filmavimams | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ŠALYSE VIEŠI LOKACIJŲ VADOVAI – IEŠKO TINKAMŲ VIETŲ FILMAVIMAMS

  • 0

Baltijos šalyse vieši lokacijų vadovai, ieško tinkamų vietų filmavimams.

Kaip trečiadienį pranešė Vilniaus kino biuras, Baltijos šalyse lokacijų vadovai iš Jungtinių Valstijų, Kanados ir Europos lankysis iki rugpjūčio 21 dienos.

Anot pranešimo, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje jie siekia atrasti vietas, pastatus ir interjerus, kurie tiktų televizijos serialų bei kino juostų filmavimams.

Šie profesionalai lokacijas yra padėję surasti tokiems filmams kaip „Vyrai juodais drabužiais“, „Misija neįmanoma“, „Asas Maverikas“, „V – tai vendeta“, „Vieną kartą Holivude“, „Viešbutis „Didysis Budapeštas“.

Pasak biuro, Lietuvoje lokacijų vadovai apžiūrėjo Lietuvos rašytojų sąjungą, Vilniaus universitetą, Lukiškių kalėjimą, Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmus, Lietuvos kooperatyvų sąjungos administracinį pastatą, Fabijoniškių rajoną, Televizijos bokštą, Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse, Pažaislio vienuolyną, Vilniaus ir Kauno senamiesčius, Kauno banko ir Kauno centrinio pašto pastatus, Trakų pilį ir Užutrakio dvarą.

Turą po Baltijos šalis ateinančią savaitę tęs Tarptautinės lokacijų vadybininkų gildijos prezidentas Johnas Rakichas (Džonas Rakičas).

„Vilnius architektūriškai labai įvairus ir, manau, turintis labai didelį potencialą. Suprantu, kodėl būtent Lietuvą pasirenka filmavimo komandos ir kitų šalių  –  juos traukia ne tik čia dirbantys profesionalai, lengvatos, bet ir įvairiapusiškos lokacijos. Vilniuje galima atrasti labai daug skirtingų stilių – nuo senesnių istorinių iki modernizmo ar futurizmo elementų“, – pranešime cituojamas J. Rakichas.

Baltijos šalyse vykstantį turą inicijavo Vilniaus kino biuras bei „Baltic Locations“. Anot šių įstaigų vadovų Jūratės Pazikaitės ir Jono Špoko, idėja pakviesti pasaulinio garso profesionalus kilo siekiant Baltijos šalyse vykdyti daugiau kino projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS