Kaip A. Mazėtis atskleidė Vingio parko paslaptis? | KaunoDiena.lt

KAIP A. MAZĖTIS ATSKLEIDĖ VINGIO PARKO PASLAPTIS?

  • 0

Ką sovietai įrengė ant vokiečių karių kapų? Koks paslaptingas traukinys kursuodavo Vingio parko proskynomis? Kur imperatorius Aleksandras I sužinojo apie prasidėjusį karą su Napoleonu, ir koks nelaimingas įvykis tapo šio karo pranašu?

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus sužinosite, jei antradienį 22:30 įsijungsite LRT TELEVIZIJĄ ir žiūrėsite „Istorijos detektyvus“ su Virginijumi Savukynu.

Arno Mazėčio ilgai pristatinėti nereikia – vienas iš jaunų LRT TELEVIZIJOS veidų, laidų vedėjas, žurnalistas ir prodiuseris – gerai žiūrovams žinomas žmogus. Vieną vasaros rytą jis buvo pastebėtas traukiantis į Vingio parką. Pasivaikščioti? Galbūt. Parko prieigose Arną sutiko „Istorijos detektyvų“ laidos vedėjas Virginijus Savukynas. Ištiesė ranką – atrodo, draugiškai, bet tik iš pirmo žvilgsnio! Virginijus metė Arnui labai rimtą iššūkį – ar sugebės pastarasis atskleisti paslaptis, kuriomis apipintas vilniečių mylimas ir lankomas Vingio parkas?

Kur radioaktyviausia Vingio parko vieta? Kaip sovietai pritaikė lenkmečiu naudotą siaurąjį geležinkelį ideologiniam jaunimo auklėjimui? Koks blogas ženklas išpranašavo beprasidedantį karą su Napoleonu? Ar pavyks Arnui Mazėčiui atsakyti į šiuos ir kitus klausimus?

Kita įdomi istorija – kaip istorinius įvykius atsimena Lietuvos šimtamečiai? Vilnietė Zinaida, į kurią pažvelgus niekam nekiltų mintis, jog moters skaičius užrašomas jau trimis skaitmenimis, prisimena ne tik Antrojo Pasaulinio karo pradžios vaizdus, bet ir gerokai ankstesnius savo gyvenimo epizodus – tai, kaip Lietuvą 1919–1920 m. buvo pirmąkart užgriuvę bolševikų ordos. Ką šimtametė atsimena? Kaip ji žiūri į šiandieninį gyvenimą? Kokia jos gero ūpo paslaptis?

Visus atsakymus sužinosite antradienį 22:30 val. laidoje „Istorijos detektyvai“ per LRT TELEVIZIJĄ.

Belaukiant siūlome išbandyti išmaniesiems telefonams skirtą programėlę „Būk detektyvas“ ir įveikti tą pačią Vingio parko mįslę, kurią išbandė Arnas Mazėtis! Atsisiųskite programėlę ir išbandykite iššūkį „Išspręsk Vingio parko mįsles su Arnu Mazėčiu!“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS