Lenkijos F. Chopino pianistų konkursas dėl koronaviruso nukeltas į ateinančius metus | KaunoDiena.lt

LENKIJOS F. CHOPINO PIANISTŲ KONKURSAS DĖL KORONAVIRUSO NUKELTAS Į ATEINANČIUS METUS

Lenkijoje rengiamas tarptautinis Fryderyko Chopino (Frideriko Šopeno) konkursas, tapęs karjeros tramplinu ne vienam vėliau pasaulinį pripažinimą pelniusiam pianistui, dėl koronaviruso pandemijos atidedamas iki kitų metų, pirmadienį pranešė organizatoriai.

Kas penkerius metus rudenį organizuojamas konkursas sutraukia pianistų iš viso pasaulio. Šįmet planuotas konkursas nukeliamas ir vyks 2021 metų spalio 2–23 dienomis Varšuvos filharmonijoje, rašoma oficialioje organizatorių interneto svetainėje.       

Pranešime priduriama, kad atrankos etapui patvirtintas pianistų sąrašas „nesikeis“, o į renginį jau įsigyti bilietai galios. Visi bilietai į konkursą buvo išparduoti. 

Atrankos etape Varšuvoje varžysis iš viso 164 pianistai ir daugiau nei 30 šalių. Į vėlesnį etapą bus atrinkta 80 pianistų.

Nuo 1927 merų rengiamo konkurso, pavadinto lenkų kompozitoriaus ir pianisto Fryderyko Chopino vardu, nugalėtojams atsiveria durys į prestižines koncertų sales. Šis konkursas tapo tramplinu į šlovę tokiems pasaulinį pripažinimą pelniusiems pianistams, kaip italas Maurizio Pollini (Mauricijus Polinis) ir argentinietė Martha Argerich (Marta Argerič).  

Konkurse gali varžytis pianistai nuo 16 iki 30 metų. Tarp jo laureatų yra pianistų iš Azijos, Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos. 

Autoritetingos žiuri vertinamus pasirodymus gali stebėti žiūrovai. Bilietai į šį konkursą visada iššluojami. 

1810 metais lenkės ir prancūzo šeimoje netoli Varšuvos gimęs F. Chopinas tėvynę paliko prieš pat 1830 metų Lenkijos ir Lietuvos išsivadavimo iš Rusijos imperijos sukilimą. Vėliau muzikos virtuozas gyveno Vienoje ir Paryžiuje, kur 1849 metais mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Autoriui

Tekstas plačiajai publikai rašomas SKAITYTOJŲ KALBA, pagal JŲ KALBOS TAISYKLES. Taigi, Šopeno pavardė turi būti parašyta pagal LIETUVIŲ kalbos taisykles, o LIETUVIŲ KALBOS TAISYKLĖS REIKALAUJA RAŠYTI ŽODŽIUS PAGAL JŲ SKAMBESIO ORIGINALĄ! Jeigu autorius nori pasitarnauti ir muziką (ar kitą veiklos sritį) išmanantiems skaitytojams, t.y., įrašyti ir svetimvardžio grafinį originalą, jį reikia rašyti po lietuviškojo varianto, skliaustuose. Beje, kai reikia įrašyti Autoriui nežinomo skambesio asmenvardžius, jis gali juos patikrinti SKAMBESIO ŽODYNUOSE - kad ir Forvo. com - įrašyti, pasirinkti reikiamą kalbą, ir užrašyti pagal skambesį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS