Už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui apdovanoti J. Glemža, R. Jaloveckas | KaunoDiena.lt

UŽ VISO GYVENIMO NUOPELNUS LIETUVOS KULTŪROS PAVELDUI APDOVANOTI J. GLEMŽA, R. JALOVECKAS

  • 0

Minint Tarptautinę paminklų ir paminklinių vietų apsaugos dieną, Kultūros paveldo departamento (KPD) medaliu „Už nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui“ ketvirtadienį apdovanoti Jonas Rimantas Glemža ir Romanas Jaloveckas, keliems architektams įteikti padėkos ženklai.

Kaip pranešė KPD, dviem paveldosaugininkams medaliai įteikti už viso gyvenimo nuopelnus.

J. Glemža apdovanotas už iniciatyvas ir dalyvavimą vadovaujant paveldo apsaugos institucijoms, indėlį garsinant Lietuvos vardą tarptautinėse organizacijose, jaunųjų paveldosaugininkų švietimą, kultūros paveldo objektų tvarkybos projektus.

Jis su kolegomis vykdė Medininkų pilies gynybinio bokšto atstatymo darbus, parengė Lietuvos teritorijos, 1999 metų Vilniaus bendrąjį planą, parašė knygų apie Lietuvos architektūros paminklus, kultūros paveldo apsaugą ir tvarkymą.

Už architekto, restauratoriaus, dailėtyrininko kompetencijų derinimą, jautrumą rengiant kultūros paveldo objektų paveldotvarkos, pritaikymo projektus, restauratorių kartos formavimą Lietuvoje apdovanotas R. Jaloveckas.

Jis atliko sostinės Šv. Jonų bažnyčios architektūrinius tyrimus ir parengė restauravimo projektą, tyrė ir su kolegomis rengė Vilniaus senamiesčio, gotikinio pastato Stiklių gatvėje projektus, Lietuvos liaudies buities (dabar – etnografijos) muziejaus Rumšiškėse ekspozicijos išdėstymo projektą.

Buvo įteikti ir KPD padėkos ženklai, jie skirti architektei, architektūrologei Rasai Bertašiūtei, architektui Augiui Gučui, architektams restauratoriams Evaldui Purliui, Giedrei Filipavičienei, Gražinai Kirdeikienei.

Apdovanojimai paveldosaugininkams minint jų profesinę šventę buvo įteikti baigtuose restauruoti ir visuomenei praėjusią savaitę atvertuose Sapiegų rūmuose Vilniuje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS