E. Vaitkevičė vis dar tiki meile | KaunoDiena.lt

E. VAITKEVIČĖ VIS DAR TIKI MEILE

Kitą kartą apie naują savo meilę ji neskelbs, kol praeis bent devynios su puse savaitės. Taip žada energiniais dalykais tikinti, vis dar supama gerbėjų, į verslą panirusi ir apie meilę vis dar svajojanti Eglija Vaitkevičė.

Santykiams neturėjo laiko

"Jis atsirado labai netikėtai. Kai nebenorėjau jokių asmeninių santykių, nes neturėjau laiko, kūriau verslą ir daug dirbau, – apie dešimt metų jaunesnį odontologą Paulių Stučinską kalbėjo antrus metus Londone gyvenanti estetikos ir grožio paslaugų bendrovę "Esthetic City" įkūrusi E.Vaitkevičė. – Be to, buvau užsiėmusi persikraustymu į naują, geresnę vietą, kur dabar gyvename su dukromis. Daug laiko atėmė rūpinimasis jų mokykla, universitetu."

Anglijoje pasijutusi it maža žuvelė, ištrūkusi į vandenyną ir ieškanti uosto, užimta moteris net neįsivaizdavo, kad gali rasti laiko bent retiems susitikimams mieste, juolab – gilesniems santykiams.

Merfio dėsnis

Netrukus ne tik kosmetologijos, bet ir lazerinės terapijos paslaugas teiksianti "Kauno ponia 2004" E.Vaitkevičė nuoširdi: "Viskas įvyko kaip išsipildžius Merfio dėsniui: ko nesitiki ir nelauki – gausi."

Iš pradžių Paulius pradėjo rodyti Eglijai bičiulišką dėmesį, dalijosi mintimis. Jų nuomonės (iš pradžių bendraujant daugiausia virtualiai) sutapo daugelyje sričių.

Kartu dalyvavo parodoje, knygos pristatyme, rengė išvykas į gamtą, kitus miestus.

"Buvome tik draugai, bičiuliai, – neslėpė "Esthetic City" vadovė, kuri yra ir veido priežiūros, makiažo specialistė, taip pat besimokiusi ir aromaterapijos, kvepalų kūrimo bei masažo technikos. – Nebuvo jokių žaibų ar Amūro strėlių. Bent aš to nejutau."

Meilė atėjo netikėtai

Londone, kurį E.Vaitkevičė apibūdina ne kaip 50 pilkų atspalvių, o kaip ryškių spalvų ir kvapų – įvairių maisto patiekalų, vaizdų, parkų, gėlių – miestą, sutikusi P.Stučinską moteris buvo natūrali, draugiška, nesistengė koketuoti ar savęs pagražinti.

"Net nepajutau, kaip tas draugiškumas peraugo į kažką daugiau. Į tai, kas man sukėlė šoką, nes to nesitikėjau. Net norėjau pasitraukti. Juolab kad sau buvau davusi žodį su lietuviais vyrais niekada daugiau nesusitikinėti", – prisipažino Eglija.

Maža to, Paulius už Egliją jaunesnis, o beveik visi jos vyrai buvo vyresni. "Iš vyro noriu mokytis. Man nereikia pinigų maišo, bet noriu mokytojo, išmintingo žmogaus", – taip iki tol savo vyro idealą apibūdindavo E.Vaitkevičė.

Nuolatinis gražus Pauliaus asistavimas, netradicinės, įdomios dovanos ir bendros išvykos neleido pamiršti odontologo. Ir jie, netikėtai pačiai Eglijai, tapo pora.

Norėjosi skelbti visiems

Moteris pasijuto labai laiminga, mylima, gerbiama, įvertinta.

"Tik vėliau supratau, kad tai buvo mano egoizmas, nes šiuos gražius jausmus gavau sau, nes jau labai seniai tokiu dėmesiu lepinausi, – pasakojo Eglija. – Mano tuometis draugas gyveno toli, kitame žemyne, mūsų santykiai buvo per atstumą ir nebuvome įsipareigoję nesusirasti kitų meilių. Jei kartais taip įvyktų."

Eglija buvo nuoširdi: trumpai stotyje susitikusi su į Londoną verslo reikalais atvykusiu kitame žemyne gyvenančiu draugu, jam viską papasakojo apie Paulių.

"Jis man palinkėjo sėkmės ir mes likome labai gerais draugais", – neslėpė moteris.

Ar reikėjo viešai dalytis savo jausmais ir laimingos poros nuotraukomis socialiniame tinkle? Ar reikėjo savo ir Pauliaus meilės istoriją paviešinti per televiziją? Galbūt viešai ir per anksti besidžiaugiant meile (tai būdinga daugeliui Lietuvos įžymybių), ji tampa pasmerkta pražūčiai?

"Tuomet mūsų meilė su Pauliumi žengė ne kilometriniais, bet šimtamyliais žingsniais, – atviravo E.Vaitkevičė. – Norėjosi visiems skelbti ir pasakoti apie savo laimę. Tai buvo tikra, miela, nuoširdu."
Tada baigėsi tos mistinės devynios su puse savaitės.

Vyrais nenusivylė

"Sako, kad per devynias savaites išties pamatai, ar tas žmogus tau tinka, ar ne. Ar jausmai tikri, ar tai tik susižavėjimas. Ar įmanomas tolesnis jausmų progresas, – teigė energijos galia tikinti Eglija. Ir po akimirkos atsiduso: – Sunku pasakyti, kodėl išsiskyrėme. Gal aš išsigandau, kad nesu tikra, ar jis mano žmogus? Gal pamatėme vienas kitą dienos šviesoje? Nežinau. Neturiu atsakymo. Nors mes ir dabar bendraujame. Tačiau tik kaip geri draugai."

Eglija ir Paulius vienas kitam nepadarė nieko blogo. Priešingai – abiem kartu buvo gera, malonu. Dabar smagu prisiminti tas gražias akimirkas.

Ilgai ji neliūdėjo: atėjo šv. Kalėdos, švenčių maratonas, moteris įsisuko į darbų verpetą, daug laiko atėmė laikas su vaikais.

"Paskambino senas draugas ir pasiūlė Naujuosius metus sutikti Las Vegase, – E.Vaitkevičė mielai sutiko. – Jis man padėjo atgauti jėgas ir nuotaiką."

Dabar Eglija tvirtai apsisprendė: daugiau niekada neskelbs apie savo meilę, po gražių santykių pradžios nepraėjus bent devynioms su puse savaitės.

Apie išvaizdžią, darbuose paskendusią lietuvę Didžiosios Britanijos sostinėje sukasi daug vyrų. Vis dėlto dabar jai svarbiausios tik dukros ir bendrovės "Esthetic City" reikalai.

"Gink Dieve, nenusivyliau vyrais, – nuoširdžiai tikino Eglija. – Net ir nesėkmingai susiklosčius santykiams vis dar tikiu meile, vis dar tikiu, kad sutiksiu Jį."

GALERIJA

  • Eglija Vaitkevičė
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Neatsistebiu

Neitiketinas naivumo isikunijimas ...

papliauska

ji mano akimis ligone

matyt

Ta moteris sukurta ne meilei, o pasimylėjimui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS