JAV repo žvaigždė K. Westas atsiprašė dėl savo antisemitinių pareiškimų | KaunoDiena.lt

JAV REPO ŽVAIGŽDĖ K. WESTAS ATSIPRAŠĖ DĖL SAVO ANTISEMITINIŲ PAREIŠKIMŲ

JAV reperis Kanye Westas antradienį atsiprašė žydų bendruomenės už virtinę savo išsakytų antisemitinių komentarų, kurie sukėlė pasipiktinimą ir dėl kurių žvaigždė neteko pelningų komercinių sandorių ir buvo išstumtas iš  socialinės žiniasklaidos.

Priežastis, kodėl atsiprašymas paskelbtas dabar, neaiški: daugiausiai atgarsio sulaukę K. Westo žodžiai buvo išsakyti daugiau nei prieš metus, kita vertus, po dviejų savaičių turi pasirodyti naujas jo albumas „Vultures“.

„Nuoširdžiai atsiprašau žydų bendruomenės už bet kokį netyčinį protrūkį, kurį sukėlė mano žodžiai ar veiksmai. Nenorėjau nieko įskaudinti ar parodyti nepagarbos ir labai apgailestauju dėl bet kokio skausmo, kurį galbūt sukėliau“, – sakoma hebrajų kalba parašytame pranešime, kuris buvo paskelbtas jo instagramo puslapyje. – Esu pasiryžęs pradėti nuo savęs ir mokytis iš šios patirties, kad ateityje galėčiau būti jautresnis ir supratingesnis“.

Esu pasiryžęs pradėti nuo savęs ir mokytis iš šios patirties, kad ateityje galėčiau būti jautresnis ir supratingesnis.

 

Keli komentatoriai po pranešimu skundėsi, kad jis parašytas hebrajų kalba, kuria skaityti gali palyginti nedaug žmonių.

K. Westas, kurio profesinis vardas – Ye, šokiravo ir išgąsdino gerbėjus grasinimais žydų tautybės žmonėms; dėl to sporto aprangos milžinė „Adidas“ ir kiti mados namai atsisakė jo paslaugų, o jis pats buvo pašalintas iš daugumos socialinės žiniasklaidos platformų.

46 metų atlikėjas, kadaise buvęs mados ir muzikos titanas, pareiškė apie „meilę“ naciams ir susižavėjimą Adolfu Hitleriu.

K. Westas 2022 metais socialiniame tinkle „X“ paskelbė paveikslėlį, kuriame buvo pavaizduota svastika, susipynusi su Dovydo žvaigžde, ir platformos savininkas Elonas Muskas sustabdė jo paskyrą, apkaltinęs atlikėją „smurto kurstymu“.

Reperis atsiprašė tuo metu, kai JAV didėja susirūpinimas dėl antisemitinio diskurso normalizavimo – jį vis labiau perima baltųjų viršenybės pakraštys, kurio atstovams drąsos suteikė Donaldo Trumpo prezidentavimas.

Praėjusiais metais K. Westas dalyvavo ribas praradusiame interviu su sąmokslo teoretiku Alexu Jonesu ir Holokausto neigėju Nicku Fuentesu, kuriame šnekėjo apie velnią, išpažino savo „meilę“ naciams ir pareiškė, kad „man patinka Hitleris“.

Kovos su šmeižtu lyga pasveikino antradienio atsiprašymą, tačiau pažymėjo, kad K. Westas padarė „neapsakomą žalą“, nes naudodamasis savo didžiule įtaka „apnuodijo daugybę protų piktybišku antisemitizmu ir neapykanta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS