Nustebins ne vieną: L. Somovas atskleidė ritualą, be kurio neprasideda jo diena | KaunoDiena.lt

NUSTEBINS NE VIENĄ: L. SOMOVAS ATSKLEIDĖ RITUALĄ, BE KURIO NEPRASIDEDA JO DIENA

Vienas garsiausių šalies elektroninės muzikos atstovų Leonas Somovas daugiausiai kalba apie savo kūrybinį kelią. Tačiau šį kartą atskleidė dar daugiau niekuomet negirdėtų faktų apie save. Palietė tvarumo temą.

„Gyvendami Briuselyje, darėmės lengvą remontą. Kartu su mišriomis atliekomis palikau ir šiek tiek statybinių atliekų. Kitą dieną gavau baudos lapelį, kad neteisingai išrūšiavau. Tai buvo ženklas, kad reikia rūpestingiau pasižiūrėti į rūšiavimą“, – prisipažino L. Somovas.

Grįžęs į Lietuvą, be muzikos, L. Somovas pasinėrė į dar vieną aistrą – pasivažinėjimus dviračiu. Ir nors smagiausia jam važinėti miške, po tokių išvykų jis namo grįžta ne visuomet teigiamai nusiteikęs.

„Miškuose randu daug šiukšlių. Kartą esu radęs vonią ir netgi klozetą! Tai matyti yra labai nesmagu. Susimąstau, kodėl žmonės vis dar taip daro, kodėl negerbia ir nemyli gamtos?“ – retoriškai klausė L. Somovas.

O štai tam tikrų tvarumo taisyklių L. Somovas stengiasi laikytis ir namuose. „Tarkime, jei sudūžta koks nors indas – lėkštė ar puodelis – japonai jį suklijuoja. Tokio daikto klijavimo siūlės būna auksinės ir tas daiktas tampa dar vertingesnis“, – įsitikinęs jis.

Tuo tarpu kūryboje L. Somovui labiau patinka lengva netvarka, nes joje jis randa viską, ko ieško. O beieškant, dar kyla ir papildomų idėjų. „Nenoriu įžeisti pedantų, nes žmonės mėgsta gyventi visaip, bet man asmeniškai labiau patinka lengvas chaosas. Tiesa, proto ribose, kad dar būtų malonu gyventi. Bandau kažkokią prasmę atrasti ir betvarkėje“, – atviravo jis.

Vis dėlto yra vienas su tvarka susijęs ritualas, be kurio niekuomet neprasideda L. Somovo diena. „Rytais labai mėgstu tvarkyti virtuvę. Kartais, jei virtuvės visgi nesutvarkau, jaučiuosi kažką praleidęs ar nesuspėjęs. Man patinka ryte padaryti tvarkos ritualą ir būtent taip pradėti dieną“, – atskleidė L. Somovas.

Plačiau – laidoje „Atliekų kultūra“ – šį šeštadienį, 11 val. per TV6.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu na

O chu etj

SUSIJUSIOS NAUJIENOS