Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai | KaunoDiena.lt

ŠEIMOMS – S. SKAMBINO NAUJO FORMATO RENGINIAI

  • 1

„Vaikų atostogos yra tas laikas, kai su Živile esame labiausiai užimti. Visą dėmesį būname sutelkę į patyrimines moksleivių stovyklas. Išmokome sudominti vaikus, kaskart pasiūlyti jiems vis naujų vietų ar veiklų. Tai mus, suaugusius, labai praturtino, paskatino dalytis“, – sako bičiulių šeimas į projekto „J.O.Y by friends“ pristatymą pakvietęs šokių festivalių organizatorius treneris Saulius Skambinas.

Naujas „kūdikis“

Naujo formato renginiai, skirti šeimoms, jų kokybiškam laisvalaikiui drauge, yra ne tik jo ir mylimosios Živilės, bet ir bendraminčių Eglės ir Manto Akranevičių „kūdikis“. Ketveriukės tikslas – pristatyti naujas vietas, pramogas, užsiėmimus norintiems įdomesnio laisvalaikio su artimiausiais.

„Pirmojo renginio metu mes pristatėme idėją, vaišinomės, pasinėrėme į magijos šou, pakvietėme šeimas išbandyti jiems skirtas veiklas: tėčiai žaidė mafiją, mamos degustavo kvepalus su parfumerijos dėvėjimo kultūros edukatore Edita Vigelyte, patys mažiausi su „Linksmu lagaminu“ piešė veidukus ar dūko jiems skirtoje žaidimų erdvėje, o vyresni vaikai kartu su „123 renginiu“ žaidė įvairius stalo žaidimus“, – apie susitikimą pasakoja S. Skambinas.

Jis pastebėjo savo aplinkoje turįs daug itin aktyvių bendraminčių, tačiau ir jie kartais, nors ir trumpai, yra linkę patinginiauti.

„Turime tradiciją vakarais kartu pažiūrėti filmą, vakarieniaujant aptarti dienos įspūdžius. O savaitgaliais stengiamės kuo daugiau laiko leisti su vaikais. Retai pasitaiko ramūs laisvadieniai, nes vis ieškome pramogų, užsiėmimų, naujų vietų ne tik sau, bet ir stovyklautojams. Kai pasitaiko ramesnis savaitgalis, jį paverčiame visiškai naminiu – su pižamomis, skanėstais ir filmais“, – sako Ž. Barzdaitytė.

A. Vileikės nuotr.

Turiningi savaitgaliai

Dainininkė Gabija Veronika ir jos vyras, šuolininkas į vandenį Ignas Barkauskas, nepaisant skirtingų ir daug turimų veiklų, visada stengiasi su dukromis sukurti bendrą ritualą vakaro veiklai.

„Ar tai būtų pokalbiai apie dieną, jos įvykius, emocijas, ar stalo žaidimas, tapymas, ar kokio nors linksmo kūrinuko ištraukos grojimas, tikslas yra vienas – kad veikla būtų kokybiška ir nuotaikinga!“ – sako žinoma atlikėja.

Anot jos, šeimoje svarbu gerbti vienam kitą, išklausyti ir atsižvelgti į kiekvieno nario interesus. Tad ieškodami pramogų Barkauskai renkasi tai, kas visiems būtų įdomu ir naudinga.

Smagiai: projekto „J.O.Y by friends“ pristatyme nestingo veiklų nei mažiesiems, nei jų tėveliams. / A. Vileikės nuotr.

Lenktynininkai Aistė ir Mantas Matukaičiai kiekvieną savaitgalį stengiasi praleisti turiningai, o veiklas renkasi pagal oro sąlygas.

„Mums itin svarbu patirčių įvairovė: nuo apsilankymo SPA, žaidimų kambariuose iki muziejų, teatrų, koncertų, kino, kūrybinių dirbtuvių. Jei oras geras, laiką leidžiame gamtoje. Dažnai tai irgi būna susiję su edukacijomis. Lietuvoje tikrai nemažai skirtingų gyvūnų rūšių parkų, fizinio aktyvumo pramogų zonų. Neapsiribojame tik savo miestu, keliaujame po visą Lietuvą. Bent kelis kartus per metus stengiamės išskristi į kitas šalis. Itin retai savaitgalius leidžiame namuose. Mes savaitgaliais net nesitvarkome – generalinė tvarka vyksta trečiadienį arba ketvirtadienį. Norime, kad visas savaitgalio laikas būtų skirtas bendravimui, šeimai, naujiems potyriams ir žinioms“, – sako mažos dukrytės tėveliai.

Svarbūs visų norai

Laiko leidimo kartu tradicijas puoselėja ir tinklaraštininkė, „nesupermama“ Viktorija Beišienė. Jos šeima savaitgaliais taip pat retai būna namuose. Net ir žiemą Beišiai iškylauja gamtoje, važinėja keturračiais, lanko pažintinius takus, parkus, apžvalgos bokštus, muziejus. Edukacijas V. Beišienė kartais surengia ir namuose.

Panašūs ritualai įprasti ir gydytojo Lino Šikarsko šeimoje. „Daugiau renkamės ramesnius pasibuvimus, nors ieškome ir naujų vietų pramogoms, tačiau neekstremalių. Būdami su vaikais, be abejo, prioritetą teikiame juos lavinančioms pramogoms, o mes, tėvai, dažniausia prisitaikome“, – sako pašnekovas.

A. Vileikės nuotr.

Ramybę ir kokybišką laiką kartu vertina Gintarė ir Andrius Armaliai. Jų šeimai, kurioje auga mažoji Dia, tai yra geras restoranas, įdomus pokalbis, naujos žinios.

Susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas pasakoja dažniausia besirenkantis visai šeimai skirtas pramogas.

„Neretai elgiamės impulsyviai ir stengiamės kur nors nuvykti, keliauti. Žinoma, kartais smagu praleisti savaitgalį ir namuose, pažiūrėti gerą filmą, žaisti stalo žaidimus“, – sako jaunas tėtis.

GALERIJA

  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
  • Šeimoms – S. Skambino naujo formato renginiai
A. Vileikės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

keista

kad šis aferistas "balerūnas" vis dar laisvėje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS