Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės | KaunoDiena.lt

SESERYS GERDA IR KRISTINA – TARSI VIENO OBUOLIO PUSELĖS

"TV pagalbos" žurnalistė Gerda Žemaitė prisipažįsta, kad be sesers Kristinos Bielskienės neįsivaizduoja savo gyvenimo. Nors vaikystėje, paauglystėje ir nelabai sutardavo, iš esmės pasikeitė sukūrusios šeimas: dabar jos geriausios draugės ir viena kitos patarėjos.

Vaikystėje buvo visko

Anot G.Žemaitės, nors abi ligi kaklo paskendusios savo veiklose (Marijampolėje gyvenanti Kristina yra profesionali vizažistė), laiko susitikti ar paplepėti telefonu visuomet randa.

"Dažniausiai bendraujame šeimomis. Mano sūnus Markas jau aštuoniolikos, jam savi reikalai rūpi. Bet pustrečių Nikolas mielai žaidžia su sesės mergaitėmis – penkerių Luka ir keturiolikos Gabriela. Vasarą sesės šeima dažnai svečiuojasi pas mus. Mažieji siaučia kieme, turškiasi baseine, vyrai ką nors čirškina ant grilio, o mudvi su Kristina deginamės ant gultų ir plepame ligi išnaktų", – piešia seserišką idilę Gerda, tuoj pat prisipažįstanti, kad vaikystėje tarp jų būdavo visko.

Skirtumas tarp sesių – ketveri metai. Kadangi nuo mažens mėgo dėmesį, atsiradus sesei, Gerda patyrė lengvą šoką, nors mama Aldona kaip įmanydama ruošė savo egocentrišką pirmagimę sesutės atėjimui. Gerda pamena, kad gimus sesei jautė didžiulį pavydą: juk tėvų dėmesį teko dalyti iš dviejų.

"Ir į atlapus viena kitai kibome, ir naudojausi Kristina, kai reikėdavo kambarius tvarkyti ar indus išplauti. Dabar net gėda viską prisiminti. Kristina kaip buvo, taip ir liko rami, santūri. Aš šeimoje buvau ta garsioji, norėjusi, kad pasaulis suktųsi vien tik aplink mane", – juokiasi TV laidų vedėja ir žurnalistė, vaikystėje su seserimi gyvenusi viename kambaryje.

"Gyvenome Marijampolėje, bute. Dalijomės vienu kambariu. Vietos netrūko. Bendra erdvė mokė dalytis žaislais, palaikyti tvarką. Tvarkos tėveliai išmokė abi. Save net galėčiau pavadinti pedante", – svarsto pašnekovė.

Kristina kaip buvo, taip ir liko rami, santūri. Aš šeimoje buvau ta garsioji, norėjusi, kad pasaulis suktųsi vien tik aplink mane.

Gailisi dėl bjauraus elgesio

Laidos "TV pagalba" vedėja dar ir šiandien prisimena vieną savo poelgį, verčiantį ją prieš Kristiną jaustis truputį nejaukiai. Sykį jaunesnioji sesutė gimtadienio proga gavo labai gražią lėlę, kuri patiko ir Gerdai.

"Sesė paprašė manęs, kad eičiau su ja pažaisti kartu. Tai įsivaizduokite, aš jai iškėliau vienintelę sąlygą, kad žaisiu tik tuomet, jei ji man duos  naująją lėlę. Kadangi iš pradžių Kristina nesutiko, nuėjau žaisti ir demonstratyviai ją ignoravau tol, kol Kristina neištvėrė: po pusvalandžio ji atėjo ir įteikė man tą lėlę. Tuomet jau žaidėme abi", – pamena Gerda.

"Dažnai sesė man liepdavo daryti už ją darbus, o jei bandydavau prieštarauti, gąsdindavo, kad pašauks baubą, – šiandien su šypsena prisimena sesės išdaigas Kristina, labai norėjusi vyresnėlės kompanijos. – Kai pas Gerdą ateidavo jos draugės, man taip magėdavo būti kartu, bet sesė manęs nepriimdavo, sakydama: "Paroda – 10 kapeikų!"

Ryšys: vaikystės istorijos, kai Gerda skriausdavo savo jaunėlę Kristiną, niekaip nepaveikė tolesnių judviejų santykių – šiandien sesės itin artimos.

Šiandien Gerda dėl nederamo elgesio gailisi, bet mano, kad suaugusi sesė pykčio nelaiko: dažnai lydi ją į įvairius renginius, tik iš pradžių ilgai atsikalbinėja.

"Gerda nuolat mane įkalbinėja važiuoti tai vieną, tai į kitą renginį, bet aš mieliau būčiau namie. Geriau ji manęs nejudintų. Nelabai mėgstu, kai į mane nukreiptos fotografų, žurnalistų akys", – prisipažįsta Gerdos priešingybė, nemėgstanti būti dėmesio centre.

Anot Kristinos, Gerda savo ugningu temperamentu turbūt panaši į savo krikšto mamą – mamos seserį Redą.

Smagus laikas drauge

Kai pasikviečia Kristinos šeimą į svečius, Gerdos vyras Andrius visuomet kaičia kieme kepsninę ir klausia, kuo vaišinti brangias gimines. Paprastai atsakymas būna vienas, mat, Kristinai labai patinka patiekalai iš bulvių. Todėl dažnai šeimos smaguriauja Andriaus keptais bulviniais blynais su traškia plutele.

Kol vyrai šeimininkauja, tarp seserų nėra paslapčių. "Jei reikėtų įspėti karščiausią Kristinos svajonę, – svarsto Gerda, – turbūt tai būtų nuosavas namas, o gal kelionės."

Savo pačios norų garsi moteris neslepia. "Svajoju pradėti kokį nors verslą. Niekada nebandžiau, bet jaučiuosi pribrendusi pokyčiams, tad, jei man pavyks, jis bus susijęs ir su kūryba, ir su pardavimu", – atvirauja ji.

Paklausta, ar dažnai su sese lanko svečius kraštus, Gerda purto galvą. Veiklioms moterims be galo sunku suderinti įtemptus darbo grafikus, juo labiau – jei nori keliauti drauge su šeimomis.

"Sykį, tiesa, buvome pabėgusios visos trys į Turkiją – mes su Kristina ir mama. Buvo labai smagu kartu. Mielai pakartotume, tik vis laiko pritrūksta", – atvirauja gelbėtoja, jau kurianti planus ateinančiai vasarai.

Vilioja koncertinė veikla

Savo laisvalaikį Gerda vis dažniau sieja su dainavimu. Gegužės pabaigoje, švęsdama 40-metį, vakaro svečiams garsi moteris pristatė ir bendrą savo bei elektroninės muzikos kūrėjo Rambacy ("TV pagalbos" operatorius Remigijus Sinkevičius – aut. past.) darbą "Mintys". Nuo vaikystės svajojusi būti scenoje ir dainuoti, Gerda net išdrįso dalyvauti muzikiniame šou "X faktorius".

"Su Remigijumi esame kolegos, tai ir dainos gimsta darbo metu. Važiuodami filmuoti istorijų, mes mašinoje ne tik kuriame žodžius, bet ir dainuojame", – pasakoja Gerda, ateityje svajojanti užsiimti ir koncertine veikla ar dainuoti vakarėliuose, kavinėse.

Paklausta, kaip vertina Gerdos dainavimą, Kristina sako, kad teigiamai. "Ji nuo mažens visur ir visada dainuodavo. Jei namuose šventė, Gerda atsistodavo, reikšmingai apsižvalgydavo – dabar visi į mane žiūrėkite, dabar aš čia žvaigždė – ir imdavo dainuoti", – juokiasi K.Bielskienė, kurią tėvai ragindavo irgi koncertuoti, nes lankė chorą.

Tik Kristinos, priešingai nei sesers, viešas solo netraukė. Ji džiaugdavosi, jei šeima per giminės šventes palikdavo ją ramybėje.

Kur dabar galima pamatyti "TV pagalbos" žurnalistę dainuojančią? "Su kolega Remigijumi kuriame dainas, bet koncertinės programos dar neturime. Gal kitiems metams ir parengsime, tuomet galėsime ne tik patys sau duše dainuoti", – kvatojasi linksmuolė, neslepianti, kad muziką jų naujoms dainoms kuria ir žinomas atlikėjas Stano.

Artimi: G.Žemaitės ir K.Bielskienės šeimos mėgsta susibėgti ir kasdien, ir per šventes.

Pasiduoda kūrybiškoms idėjoms

Jei kitąmet sugalvosite apsilankyti G.Žemaitės koncerte, atsineškite švelnių, pastelinių spalvų bijūnų. Jie Gerdos mėgstamiausi. Bent taip atrodo seseriai. "Gerdai patinka visos gėlės, kurios yra pastelinių spalvų. Manyčiau, kad ir aprangoje ar interjere šios spalvos dominuoja, sesė tiesiog alpsta dėl jų", – sako Kristina.

Gerda irgi žino Kristinos mėgstamiausias spalvas: "Jos interjeras ryškus: daug turkio, ciklameno atspalvių. Ji labiau mėgsta ryškesnes, kontrastingas spalvas ir gyvenime."

Gerda džiaugiasi turėdama seserį vizažistę ir, kai tik gali, naudojasi jos paslaugomis. Jau ne pirmą kartą seserys išdrįsta atsiduoti į talentingos kūrybinių makiažų kūrėjos Aušros Malakauskienės rankas.

"Šios fotosesijos su juodomis veido puselėmis idėja priklauso būtent Aušrai. Taip savotiškai ji norėjo pavaizduoti mudviejų tapatumą ir kartu skirtingumą. Su šiuo įvaizdžiu mes lyg ir panašios, bet drauge labai skirtingos", – pasakoja Gerda.

Paklususios A.Malakauskienės fantazijoms, Gerda su Kristina patyrė daug smagių fotosesijos akimirkų, bet pradėjusios valytis juodą grimą, plaukus ne juokais išsigando – net po trijų plovimų su šampūnu ir balzamu šviesiaplaukė Kristina dar buvo juodut juodutėlė.

Vizažas: makiažų kūrėja A.Malakauskienė taip įžvelgė seserų G.Žemaitės ir K.Bielskienės panašumą bei skirtumus.

Vis dėlto, jei atsirastų dar viena proga dalyvauti kitoje fotosesijoje, Gerda nedvejodama sutiktų ir sesę įkalbėtų: drąsi moteris nuolat dega pašėlusiomis idėjomis.

Svajojo būti artiste

Jei turėtų daugiau laiko, Gerda būtinai išmoktų dar dvi kalbas – ispanų ir prancūzų. Taip pat keliautų į nelankytas šalis, o gal net užsirašytų į dramos teatro kursus.

Gerda nuolat mane įkalbinėja važiuoti tai į vieną, tai į kitą renginį, bet aš mieliau būčiau namie. Geriau ji manęs nejudintų.

Gelbėtoja prisipažįsta, kad visuomet troško būti aktore. Kaip ir TV laidų vedėja ar dainininke. "Visus mano troškimus sujungus turbūt išeitų vienas žodis – artistė, – aiškina scenos trauką nuo mažens jautusi pašnekovė. – Beje, aktorinio meno šiek tiek teko paragauti mėgėjiškame Marijampolės dramos teatre. Po dvylikos klasių bandžiau stoti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Nepavyko. Todėl, kad metai nenueitų vėjais, pradėjau studijuoti verslo vadybą", – prisimena G.Žemaitė, daugiau taip ir nebandžiusi laimės tapti aktore.

Pradėjusi dirbti televizijoje, kad įgytų daugiau profesinių žinių, pasinėrė į savaitgalines žurnalistikos studijas. Gerda dirbo reportere besikuriančioje "Lietuvos ryto" televizijoje, rengė siužetus "Marijampolės žinioms".

"Žinokite, kai įkritau į televizinę mėsmalę, tai aktorystės studijoms laiko ir nebeliko. Taip ir palaidojau tą brangią svajonę", – liūdnai nutęsia Gerda, spėjanti, kad ir jos sesuo turi neišsipildžiusių jaunystės svajonių.

Jei nebūtų vizažistė, Kristina prisipažįsta, kad norėtų dirbti su kūdikiais, akušerijos srityje. "Net keista, kad dabar apie tai užsigalvoju, nes, baigdama mokyklą, tokios svajonės nebuvo. Ir išvis – aš dievinu savo darbą. Supratau tai per karantiną", – atvirauja grožio salone dirbanti Kristina.

Nuo blynų iki cepelinų

Paklausta, kodėl vaikystėje, sėdėdama ant palangės, mėtydavo katinams maistą, Gerda prunkščia. Pasirodo, mergaitė buvo labai nevalgi. Net pačių gardžiausių mamos keptų miltinių blynų ne visuomet norėdavo.

"Užtai ir nuolatinis geležies trūkumas buvo, vargino mažakraujystės, mama vis kovodavo, kad mano kraujas būtų geras", – pamena laidos "TV pagalba" vedėja, kurios šaldytuve dabar rastumėte kumpio, sūrio, batono ar duonos ir daržovių. Žodžiu, visko, ko reikia, norint susitepti gardų sumuštinį.

"Kadangi Gerda buvo labai nevalgi, ji prašydavo, kad mama leistų pietus valgyti sėdint ant palangės. Tai mes tuos blynus tik švyst per balkoną… Mama ateidavo ir klausdavo, gal dar iškepti. Mes vaidindavome, kad jau apsivalgėme, – juokiasi Kristina, vaikystėje mielai prisidėdavusi prie Gerdos išdaigų. – Kiauras naktis katinai prašydami maisto kniaukdavo po langais"

Dabar, anot marijampolietės sesutės, "TV pagalbos" žvaigždė gerokai valgesnė. Atvykusią į svečius Kristina sesę dažniausiai vaišina cepelinais.

Artimos: mama Aldona dažnai leidžia laiką su savo suaugusiomis dukromis. Jas sieja ne tik šeimos, bet ir kūrybiškumo genas.

Žinomumas netrukdo

Paprašyta įvardyti geriausią savo charakterio savybę, Gerda nedvejoja – nuoširdumas. Vis dėlto apie blogiausią būdo bruožą mąsto ilgai.

"Turbūt dėl to, kad labai sunku apie save ką nors bloga sakyti, – pokštauja. – Gal nuolankumas? Aš linkusi kitiems nusileisti, prisitaikyti, kad tik visiems būtų gerai. Užtai kartais ir pati nuo to nukenčiu."

Apie seserį kalbėti jai lengviau. Anot Gerdos, Kristina labai atlapaširdė, bet drauge ir be galo užsispyrusi. Perkalbėti jos iš esmės neįmanoma. "Nors Kristina visuomet išklauso mano patarimų, bet daro taip, kaip jai atrodo geriausia. Tiesa, paskui dažnai pripažįsta, kad vis dėlto aš buvau teisi", – juokiasi G.Žemaitė.

Savo mylimai sesutei Gerda norėtų palinkėti sveikatos, drąsos, ryžto. "Kartais jai iš tiesų pritrūksta ryžto, užtai man tenka ją pastūmėti. Jei reikia kažką pakeisti gyvenime – ji ilgai svarsto. Aš viską darau ekspromtu, negalvodama apie pasekmes. Sprendimus priimu akimirksniu", – aiškina ji.

Apie gerąsias Gerdos charakterio puses Kristina galėtų daug kalbėti: ir draugiška, ir skubanti padėti, ir atlapaširdė. Bet, anot jos, per daug patikli. Šita savybė TV garsenybei ne kartą pakišo koją.

Ar Marijampolėje jos klientės žino, kad Gerda – Kristinos sesuo? "Vienos žino, kitos klausia, kodėl išsyk nesakiau. Ko čia girtis, – nesupranta K.Bielskienė. – Man ji sesuo. Daugiau ar mažiau žinoma – koks skirtumas. Anksčiau, kai Gerda tik pradėjo dirbti televizijoje, su namiškiais žiūrėdavom visas jos laidas. Ji pati daug pasakodavo apie laidų herojus. Dabar jau viskas nusistovėję, aprimę. Tad abi dirbame savo darbus, ir tiek", – atsisveikina Kristina.

GALERIJA

  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Artimos: mama Aldona dažnai leidžia laiką su savo suaugusiomis dukromis. Jas sieja ne tik šeimos, bet ir kūrybiškumo genas.
  • Ryšys: vaikystės istorijos, kai Gerda skriausdavo savo jaunėlę Kristiną, niekaip nepaveikė tolesnių judviejų santykių – šiandien sesės itin artimos.
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
  • Seserys Gerda ir Kristina – tarsi vieno obuolio puselės
M. Grimo ir asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kas čia dar per kvaišos ?

Senukas

Daba suprantu kodel zmones nori i kaimo sodybas , toliau nuo umerikonu su chemijom

SUSIJUSIOS NAUJIENOS