Sulaukęs 91 metų mirė žymus Holivudo aktorius H. D. Stantonas | KaunoDiena.lt

SULAUKĘS 91 METŲ MIRĖ ŽYMUS HOLIVUDO AKTORIUS H. D. STANTONAS

  • 1

Būdamas 91 metų Los Andželo ligoninėje penktadienį mirė žymus Holivudo aktorius Harry Deanas Stantonas (Haris Dinas Stantonas), daugiausiai garsėjęs antro plano vaidmenimis tokiuose filmuose kaip „Keršytojai“ (The Avengers) ir „Žalioji mylia“ (The Green Mile).

Jis „mirė dėl natūralių priežasčių“ medicinos centre„Cedars-Sinai“ Los Andžele, pranešė aktoriaus agentas Johnas S.Kelly (Džonas S.Kelis).

H.D.Stantonas taip pat pasižymėjo su niekuo nesupainiojama išvaizda. Per savo šešis dešimtmečius trukusią karjerą aktorius suvaidino daugiau kaip 150 serialų bei filmų, įskaitant „Keršytojus“, „Žaliąją mylią“ bei „Svetimą“ (Alien).

Vienas iš nedaugelio jo pagrindinių vaidmenų buvo 1984-ųjų juostoje „Paryžius, Teksasas“ (Paris, Texas), tais pačiais metais pelniusioje „Auksinės palmės šakelę“ .

Be kita ko, cigarečių bei alkoholio nevengdavęs H.D.Stantonas vaidino ir kultiniame Davido Lyncho (Deivido Linčo) seriale „Tvin Pyksas“ (Twin Peaks).

„Puikusis Harry Dean Stantonas mus paliko. Anapus išėjo puikus žmogus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Lynchas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

neprofesorius

Nepriklaosomos Lietuvos rasybos taisykles: aktorius Harry Deanas Stantonas (Haris Dinas Stantonas)??. Ar ne logiskiau butu parasyti lietuviskame tekste lietuviska uzsienio pavardes varianta, o skliaustuose -originalo kalba. ...aktorius Haris Dinas Stantonas (Harry Dean Stanton)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS