Vaikystę Afrikoje praleidęs švedas namus sukūrė Lietuvoje | KaunoDiena.lt

VAIKYSTĘ AFRIKOJE PRALEIDĘS ŠVEDAS NAMUS SUKŪRĖ LIETUVOJE

Kartą per mėnesį iš Stokholmo į Vilniaus oro uostą iš atskridusio lėktuvo išlipęs švedas Tommy Fagerlundas džiaugiasi grįžęs namo. 56 metų vyras sako, kad Lietuvos į nieką nekeistų, juk namai ten, kur širdis. 

Kiek daugiau nei prieš ketverius metus atvykęs į Lietuvą metų komandiruotei vyras čia pasiliko, regis, visam. Netyčia viename Vilniaus barų sutikta lietuvaitė tapo ne tik jo žmona, bet ir dviejų dukrų motina.

„Jūratė yra ta priežastis, dėl kurios aš noriu likti Lietuvoje. Švedijoje nebeturiu namų, mes gyvename čia ir čia planuojame likti“, – sako švedas.

Tiesa, T. Fagerlundo tėvynė – ne tik Švedija. Kai jam buvo vos keleri, tėvai persikėlė į Vakarų Afriką. Vyro vaikystė ir paauglystė prabėgo Atlanto vandenyno skalaujamoje Liberijoje.

T. Fagerlundo tėvai šalį paliko prieš pat pilietinį karą. Per ilgus dešimtmečius trukusias kovas buvo sunaikinta beveik viskas, todėl, net ir labai norėdamas, į sentimentus sukeliančias vietas švedas grįžti negalėjo. Kai pagaliau įsivyravo taika ir jau planavo nuvykti, prasidėjo Ebolos protrūkis, tad planus teko keisti.

„Nebežinau, ar kada ten nuvažiuosiu. Jau praėjo per daug laiko“, – svarsto jis.

Kaip švedas įsikūrė Lietuvoje ir kaip, nieko nepažįstant, jam pavyko suburti didesnę nei 100 žmonių komandą – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Gyvenimas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS