STT toliau aiškinasi galimą korupciją krašto apsaugoje: iškviestas L. Kasčiūnas | KaunoDiena.lt

STT TOLIAU AIŠKINASI GALIMĄ KORUPCIJĄ KRAŠTO APSAUGOJE: IŠKVIESTAS L. KASČIŪNAS

  • 7

Teisėsaugai aiškinantis aplinkybes dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) pirmadienį atvyko kandidatas į gynybos ministrus Laurynas Kasčiūnas.

BNS žiniomis, čia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas bus apklausiamas kaip liudytojas.

Anksčiau STT apklausė Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą, atsistatydinantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską bei buvusį viceministrą Vilių Semešką.

Aplinkybių patikslinimą STT atlieka dėl A. Anušausko viešai pasakytų žodžių apie galimus bandymus papirkti krašto apsaugos sistemos darbuotojus ir patirtą spaudimą, susijusį su viešaisiais pirkimais.

Atsistatydinimo pareiškimą įteikęs A. Anušauskas teigė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau bandė švelninti toną ir patikslino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

GALERIJA

  • STT toliau aiškinasi galimą korupciją krašto apsaugoje: iškviestas L. Kasčiūnas
A. Stankevičiaus/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gerb. REDAKCIJAI

„kaimo bernas" komentaro neleidžia reitinguoti!

9 kartus patikrink, 10tą kartą teisk.

Neįsileido užsienio? O ar esame tikri, jog „užsienio investuotojai" - ne Kremliaus komandiruoti?.. Juk Kremlius „lankstus" - jei priimame tik Vakarų investuotojus, jie tobulai pagamins dokumentus, rodančius, jog tai „užsienio investuotojas". (Jei reikia, jis ten iš tiesų turės verslą!) Vyresnioji karta prisimena, kiek „pabėgėlių" į Vakarus ten gyvena ir darbuojasi jo naudai. O dalis būdavo grąžinama atgal, kad čia darbuotųsi!). O pamenat prie Šiaulių aerodromo atkakliai besiveržusį įsitaisyti „Vakarų" verslininką? O kiek žemės valdų parduota irgi „vakariečiams" ar jų „įmonėms"?... Na, o jei ir iš tiesų pirmenybę teikia KOKYBIŠKAI vietinei produkcijai, tuo padėdamas šiam verslui augti - ar tai ne patriotiška? (Oi, 1000 kartų atsiprašau, ko gero nešiuolaikiška apie patriotiškumą kalbėti?) . Tiesa, yra toks neišvengiamas padoriems žmonėms dalykas - Mus saugoti ir ginti apsiimančiai Valstybei turėsime atsidėkoti, iš jos pirkdami ginklus!

kaimo bernas

o tai premjeras Kubilius nei Astravo, nei 5 kolonos grėsmės nematė ir toliau kartu su buvusia kariuomenės iškabų ministre net iš Briuselio aukštybių tos grėsmės atkakliai nemato - argi ne sisteminė konservatorių liga - griežti instrumentais nepripažįstant klaidų Ir vėl ves sąrašą, nes nėra kam - sugebantys ir mąstantys išnaikinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS