G. Landsbergis: G. Jakšto atsistatydinimas ir pareiškimai daro žalą valstybei | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: G. JAKŠTO ATSISTATYDINIMAS IR PAREIŠKIMAI DARO ŽALĄ VALSTYBEI

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad švietimo ministro Gintauto Jakšto atsistatydinimas ir jo pareiškimai yra neatsakingi, darantys žalą valstybei ir švietimo sistemai.

„Paties ministro pasitraukimą vertinu blogai, nepriimtini man yra ir pareiškimai, ir apskritai pozicija. Premjerė buvo aiškiai suformulavusi laikyseną, kokios ji tikėjosi iš ministro. Pirmiausia – spręsti problemas, pasiūlyti sprendimus. Toks buvo orus ir teisingas kelias į priekį“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, ne visos švietimo problemos sietinos su šiuo ministru ar su šia Vyriausybe, tai yra „ilgalaikių problemų katilas, kurį, ko gero, vienam žmogui išsrėbti yra sudėtinga“.

„Tačiau toks ganėtinai sudėtingoje situacijoje esančios sistemos metimas per petį ir dar su nepagrįstais kaltinimais, mano vertinimu, yra neatsakingas ir žalingas elgesys valstybei ir pačiai švietimo sistemai“, – teigė G. Landsbergis.

Jis pridūrė su premjere Ingrida Šimonyte dar neturėjęs galimybės aptarti galimų kandidatūrų į švietimo, mokslo ir sporto ministro postą.

„Manau, kad tikrai atsiras (kandidatų – BNS). Yra ir Seime žmonių, kurie yra dirbantys komitete, ir neabejoju, kad premjerei pavyks tą klausimą išspręsti. Manau, kad (...) šiame etape ji pati imsis tai daryti, todėl, kad klausimas reikalauja dėmesio“, – teigė G. Landsbergis.

Tačiau toks ganėtinai sudėtingoje situacijoje esančios sistemos metimas per petį ir dar su nepagrįstais kaltinimais, mano vertinimu, yra neatsakingas ir žalingas elgesys valstybei ir pačiai švietimo sistemai.

Tuo metu Seimo pirmininkė ir valdančiojo Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį sakė, kad esant reikalui liberalai „suieškotų žmonių“, nors pagal kvotų pasiskirstymą partijai švietimo ministro postas nepriklauso.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė bei valdančiosios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė trečiadienį žurnalistams tvirtino, kad partija atsitraukia nuo ambicijų siūlyti švietimo ministrą, kadangi permainoms iki Vyriausybės darbo pabaigos liko per mažai laiko, tačiau taip pat neatmetė, kad partija esant reikalui rastų kandidatų.

G. Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė pats. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės I. Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Premjerė kritiką atmetė, sakydama, kad buvo atvira diskusijoms ir ministrui nedalino pavedimų. Anot jos, G. Jakšto buvo paprašyta pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

Politikas darbą pradėjo pernai liepą, iš šių pareigų gegužę pasitraukus Jurgitai Šiugždinienei. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

Premjerė po susitikimo su prezidentu trečiadienį nurodė, kad laikinai švietimo ministrės pareigas eis socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Sūduvis

Na jau daugiau žalos kiek padarė Lietuvai konservų gauja, padaryti niekas negali. Konservai ar jums negaila žmonių, kokių ten žmonių, mes žinote dirbame tautai, o ne kokiems tai žmonėm???

Anonimas

KAS ŽALOS DAUGIAU PRIDARĖ ???

toks

Baisuoklis. Tuom viskas pasakyta. Ir kaip dar meilužę susirado.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS