G. Nausėda: po Rusijoje įvykusių sufalsifikuotų rinkimų saugumo situacija negerėja | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: PO RUSIJOJE ĮVYKUSIŲ SUFALSIFIKUOTŲ RINKIMŲ SAUGUMO SITUACIJA NEGERĖJA

Rusijoje skelbiant apie Vladimiro Putino pergalę prezidento rinkimuose, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tai negerina saugumo situacijos regione, kadangi tai suteiks laisvės V. Putinui tęsti savo geopolitinius užmojus.

„Po šių rinkimų saugumo situacija negerėja, švelniai tariant, nes dabar įgyvendinęs šitą sufalsifikuotų rinkimų projektą, Vladimiras Putinas toliau mėgins įgyvendinti savo geopolitinius siekius“, – pirmadienį žurnalistams Zarasuose sakė G. Nausėda.

Oficialiosios Rusijos Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsalapius iš 99 proc. balsavimo apylinkių, V. Putinas surinko 87,33 proc. visų atiduotų balsų, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA.

„Jeigu mūsų rinkimus mes vadiname laisvais, demokratiniais, pasirinkimo laisvę užtikrinančiais, tai prie visų žodžių būtų galima pridėti žodelį „ne“ ir gautume maždaug tokį apytikslį šių rinkimų įvertinimą“, – kalbėjo šalies vadovas.

71-erių V. Putino pergalė tris dienas trukusiame balsavime nekėlė abejonių, nes visi pagrindiniai jo oponentai yra mirę, įkalinti arba ištremti, o valdžios institucijos nesiliauja dorotis su tais, kurie viešai prieštarauja Kremliui ar jo karui Ukrainoje.

Neįprastai ankstyvi rezultatai yra dar vienas iš anksto nulemtų rinkimų, kuriuose su V. Putinu varžėsi tik trys simboliniai varžovai, atspindys.

Balsavimą lydėjo Ukrainos atakų banga, Kyjivą remiančių diversinių grupuočių įsiveržimai į Rusijos teritoriją ir vandalizmas rinkimų apylinkėse.

Ukraina ir Vakarai taip pat smerkia Rusiją už tai, kad ji rengia balsavimą keliuose Ukrainos regionuose, kuriuos Rusija sako prisijungusi. Šių aneksijų nei Kyjivas, nei jo sąjungininkai nepripažįsta.

Rusų opozicija Vakarus ragina nepripažinti rinkimų rezultatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pagieža

O dabartiniai rinkimai į LT prezidentus nefalsifikuoti? Per trumpą laiką surinkti tiek balsų el. būdu nesąmonė. Gana yra gana mus kvailinti. Ko prie tos Rusijos kabinėjatės, savo daržą žiūrėki.

Tauta

O Lietuvoje kas nors gerėja? Korupcija valdžioje, teisinėje sistemoje, visose valstybiniuose sektoriuose.

o nuomones tai neturiu

o pas mus viskas gerai idomu kokius paredimus issake ingridute geroves vlastybes kurejui kuris pazadejo anusausko zodzius istirti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS