Vengrijos ministras pirmininkas pasveikino V. Putiną su perrinkimu | KaunoDiena.lt

VENGRIJOS MINISTRAS PIRMININKAS PASVEIKINO V. PUTINĄ SU PERRINKIMU

  • 13

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ketvirtadienį pasveikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną su perrinkimu, pranešė jo atstovas spaudai.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Rusijos centrinės rinkimų komisijos vadovė Ela Pamfilova pranešė, kad galutiniai rezultatai parodė, jog V. Putinas surinko 87,28 proc. balsų. Rinkimus, kurių metu 24 metus trunkantis jo valdymas pratęsiamas dar šešeriais metais, ji pavadino istoriniais.

Socialiniame tinkle „X“ Vengrijos vyriausybės atstovas spaudai Zoltanas Kovacsas (Zoltanas Kovačas) pareiškė, kad premjeras pasveikino V. Putiną, „pažymėdamas, kad abipuse pagarba grindžiamas Vengrijos ir Rusijos bendradarbiavimas leidžia rengti svarbias diskusijas net ir sudėtingomis geopolitinėmis aplinkybėmis“.

V. Putinas sutriuškino kitus tris oponentus, kurių kiekvienas gavo nedidelį procentą balsų.

Nors nė vienas jų realios opozicijos V. Putinui nepasiūlė, anot E. Pamfilovos, balsavimas buvo sąžiningas ir konkurencingas.

V. Orbanas savo sveikinime Rusijos prezidentui taip pat nurodė, kad Vengrija yra pasirengusi „intensyvinti bendradarbiavimą sektoriuose, kurių neriboja tarptautinė teisė“.

Be to, Vengrijos premjeras siekia sušvelninti Europos Sąjungos sankcijas Rusijai dėl jos plataus masto invazijos į Ukrainą ir ne kartą kritikavo Briuselio politiką Maskvos atžvilgiu.

V. Orbanas yra vienintelis Europos Sąjungos lyderis, vis dar palaikantis ryšius su Kremliumi, po to, kai 2022 metais Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jonas

Dar vienas gizelis.

Nebėr kantrybės

Jei vengrai dar kartą išrinks tą invalidą, reiktų juos vyti iš ES ir NATO.

pilvūzas orGanas

yra panaudotas nusmurgusio karliko prezervatyvas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS