G. Nausėda sulaukė tarnybų informacijos apie L. Kasčiūną: ją įvertins tik grįžęs į Vilnių | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SULAUKĖ TARNYBŲ INFORMACIJOS APIE L. KASČIŪNĄ: JĄ ĮVERTINS TIK GRĮŽĘS Į VILNIŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako gavęs atsakingų tarnybų informaciją apie siūlomą kandidatą į krašto apsaugos ministrus Lauryną Kasčiūną, tačiau ją ketina įvertinti tik grįžęs iš Briuselyje vykstančios Europos Vadovų Tarybos (EVT). Todėl šalies vadovas nesiima spėlioti, ar dar šiandien, ar jau kitos savaitės pradžioje priims sprendimą dėl naujojo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) vadovo.

„Man sako, kad informacija yra pateikta, bet aš esu Briuselyje, o informacija yra Vilniuje. Matyt, skaitmeniniame amžiuje tai nėra problema, bet, vis dėlto, aš noriu ramiai susipažinti su ta informacija parvykęs į Vilnių. Turbūt, nėra didelio skirtumo, ar aš tai padarysiu šį vakarą, ar pirmadienio rytą – jeigu padarysiu. Kol kas – klausimas atviras“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

„Matau, kad kyla tam tikrų pasisakymų ir iš vienos, ir iš kitos pusės. Labai gerai. Esame pilietinė visuomenė, visi išsisakys, pasakys savo nuomones, o mums vis tiek reikės priimti sprendimą“, – tepasakė jis.

Matau, kad kyla tam tikrų pasisakymų ir iš vienos, ir iš kitos pusės. Labai gerai.

Antradienį premjerė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui Gitanui Nausėdai naujo krašto apsaugos ministro kandidatūrą – juo siūloma skirti dabartinį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Lauryną Kasčiūną.

Trečiadienį šalies vadovas susitiko su kandidatu. Po pokalbio G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, jog prezidentas priims sprendimus dėl L. Kasčiūno gavęs atitinkamų tarnybų vertinimą.

Primename, kad žinia apie netikėtą dabartinio ministro Arvydo Anušausko atsistatydinimą pasirodė penktadienį. Politikui nei patvirtinant, nei paneigiant socialiniuose tinkluose pasklidusių kalbų apie jo atsistatydinimą, Vyriausybės spaudos tarnyba penktadienio vakare patvirtino, kad premjerė I. Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą trauktis iš Ministrų kabineto.

Netrukus po šios žinios, šeštadienio rytą A. Anušauskas susitiko su prezidentu G. Nausėda ir pateikė daugiau detalių apie savo sprendimą trauktis. Politikas pripažino iš premjerės sulaukęs netikėto pasiūlymo užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, o pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime. A. Anušauskas tikino, kad atsisakė tokios rokiruotės.

Šeštadienio rytą daugiau informacijos apie pokyčius Vyriausybėje pateikė ir ministrė pirmininkė. Pasak jos, A. Anušausko atsistatydinimas yra susijęs su lūkesčiu per likusią Vyriausybės kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

X

Gėda Lietuvai netturim ministrų geriauses kandidatas Minedas

sprendžia

sprendžia matijošaičio mafija už putino pinigus - taip nausėda ir darys.

Anonimas

Tik už L.Kasčiūną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS