G. Landsbergis su Latvijos Saeimos pirmininke aptarė paramą Ukrainai, sankcijas Rusijai | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SU LATVIJOS SAEIMOS PIRMININKE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI, SANKCIJAS RUSIJAI

  • 6

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį susitikime su Latvijos Saeimos vadove Daiga Mierina (Daiga Mierinia) aptarė paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai griežtinimo svarbą.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikimo metu taip pat aptarta saugumo padėtis regione, Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas „Rail Baltica“ projekte, neteisėtų migrantų padėtis Latvijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Neabejoju, kad ir toliau vystysime glaudų bendradarbiavimą, skirsime nuolatinį dėmesį Baltijos regiono saugumui, kurį užtikriname kartu su NATO partneriais, toliau stiprinsime ir telksime paramą Ukrainai. Ukrainos pergalė Rusijos pradėtame kare yra reikalinga ukrainiečiams ir visiems mums“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Jis pridūrė manantis, kad viso regiono saugumas priklauso nuo Ukrainos pergalės, todėl Vakarams svarbu išlikti vieningiems.

Ministras taip pat pasveikino D. Mieriną rugsėjo 20 dieną tapus naująja Latvijos Saeimos pirmininke, palinkėjo sklandaus darbo naujose pareigose, išskyrė aktyvius ir šiltus Lietuvos ir Latvijos santykius.

Anksčiau D. Mierina ėjo Saeimos viešojo administravimo ir vietos savivaldos komisijos pirmininkės pareigas.

Su D. Mierina penktadienį taip pat susitiko Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kacapiniai anonimai,

kaip šunys myžčioja visuose komentaruose,galvoja kad daro įtaką Lietuvai.Cha,cha . ..

Anonimas

IDIOTAI

Anonimas

Tikriausiai daugiau nieko ir nesugeba vištelis ...tai ir visa jo veikla.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS